Kozieradka Ziarno Mielone Kozieradka dane ogólne Kozieradka pochodzi z Azji Południowej i Europy Południowo-Wschodniej,obecnie jest powszechnie uprawiana w innych miejscach świata, w tym w Afryce Północnej i Wschodniej, Chinach, Grecji i na Ukrainie. Kozieradka jest mniej znaną przyprawą z rodziny groszków i ma mnóstwo zastosowań kulinarnych. Kozieradka zastosowanie w kuchni
Nasiona kozieradki mogą być używane w pełni albo zmielone. Są składnikiem mieszanek przypraw, takich jak garam masala, panch phoran (indyjska pięciu przyprawa) albo suche nacieranie mięsa. Smak kozieradki jest słodki, lecz gorzki z nutą klonu. Kozieradka jest powszechnie wykorzystywana w indyjskich curry i pieczywie z Azji Południowej i Etiopii. Kozieradkę można stosować w marynowaniu w celu wzmocnienia smaku mięs i warzyw. Zachowaj ostrożność, dopóki nie zapoznasz się z kozieradką, ponieważ zbyt dużo może sprawić, iż danie będzie gorzkie. Prażenie tych nasion na sucho wydobędzie aromatyczny, słodki smak. Kozieradka parametry zdrowotne
W oparciu o dostępne badania, można stwierdzić żę kozieradka przynosi korzyści w zakresie ograniczania poziomu cukru we krwi, rozszerzania poziomu testosteronu i zwiększania produkcji mleka u matek karmiących piersią. Kozieradka może ponadto zniżać poziom cholesterolu, zmniejszać stany zapalne i pomagać w kontrolowaniu apetytu.
Przyprawy zniżające poziom cukru we krwi - kozieradka mielona
Dodanie do diety ziół i przypraw może pomóc w utrzymaniu prawidłowego poziomu cukru we krwi. Kozieradka posiada błonnik i inne substancje chemiczne, które mogą spowolnić trawienie i przyswajanie poprzez organizm węglowodanów i cukru. Nasiona mogą jeszcze pomóc poprawić wykorzystanie cukru poprzez organizm i rozszerzyć ilość uwalnianej insuliny. Więcej danych na temat przypraw zmniejszających poziom cukru we krwi, w tym o kozieradce wynajdziesz w naszym artykule na ten temat TUTAJ
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Kozieradka mielona 30g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.