Przyprawa Tajska z Kokosem i Solą Himalajską Przyprawa Tajska charakterystyka Marco Polo w swych podróżach kulinarnych trafił też do dalekiej Tajlandii. Kuchnia tajska jest niezwykłym połączeniem smaków i aromatów, gdzie słodycz łączy się z ostrością, a to wszystko jeszcze wzbogacona jest subtelnymi, świeżymi nutami ziół, a także cytrusów.Przyprawa naszej producenta to wspaniała kombinacja przyprawa z dodatkiem wiórków kokosowych. Gwarantujemy, że zaskoczy ona nie jednego poszukiwacza smaku w kuchni. Charakterystyka kuchni tajskiej
standardowy tajski posiłek obejmuje pięć głównych smaków: słony, słodki, kwaśny, gorzki i pikantny. W trakcie gdy tajski posiłek, może być ostra dla obcego podniebienia – stanowczo nie azjatyckiego podniebienia, jedzenie z tej części świata zapewnia równowagę wszelkich 5 wyżej wymienionych smaków. Co więcej, tajskie jedzenie to najczęściej nieskazitelny wygląd posiłku, więc można się spodziewać kolorowych sałatek, ryżu na parze o świetnie stożkowym oraz świeżych i egzotycznie wyglądających warzyw. Warto także wspomnieć że pad thai jest narodowym daniem Tajlandii. Przyprawa Tajska – wyjątkowość specyficzności smaków
Tym, co tak szczególnie różni tajskie jedzenie od innych kuchni, jest wykorzystanie kontrastujących smaków. Tajskie jedzenie w tym nasza przyprawa łączy ostre przyprawy ze słodkimi, lekkimi smakiem kokosa z świeżym cytrusów. Warstwowe smaki tajskiego jedzenia sprawiają, że każde danie wydaje się zupełnie unikatowe i to odróżnia je od potraw w innych kuchniach azjatyckich. Dzięki naszej przyprawie tajskiej jesteś wstanie nadać daniu ten charakterystyczny wątek
Historia kuchni tajskiej
Dawniej zwierzęta wodne, rośliny i zioła były wyjątkowo lubianymi składnikami większości tajskich posiłków. Unikano pokaźnych ilości mięsa, częściowo dzięki buddyjskiemu pochodzeniu, a zamiast tego paski mięsa doprawiano ziołami i przyprawami lub gotowano albo pieczono, a następnie szatkowano. Tradycyjna kuchnia tajska polegała kiedyś na duszeniu i pieczeniu dania, albo jego grillowaniu. Jednak obszar, który jest dzisiaj Tajlandią, Laosem, Birmą (Myanmar), Kambodżą i Wietnamem, został zasiedlony przez starożytnych Chińczyków około 1400 lat temu. Wraz z migracją Chińczyków do Azji Południowo-Wschodniej smażenie w głębokim tłuszczu stało się na tych terenach nad wyraz popularne. Do czasów dzisiejszych konwencjonalnymi daniami tajskimi pozostają pad thai (smażony makaron) i khao pad (smażony ryż).
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Przyprawa tajska z kokosem i solą himalajską 1kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.