Cukier Miętowy Cukier miętowy jak zrobić?
żeby zrobić cukier miętowy Ci trzeba tylko dwóch komponentów. Mięty - nie potrzebnie świeżej z ogrodu oraz cukru. Tylko te dwa komponenty pozwolą Ci zrobić świeży i pachnący cukier miętowy! Wszystko wkładamy do młynka w odpowiedniej proporcji a robot stwarza nam przepyszny artykuł. Zapach, który wypełnia pomieszczenie po otwarciu pokrywy, jest absolutnie niesamowity! Cukier miętowy zastosowanie
Cukier miętowy świetnie pasuje do posypania świeżych owoców, kieliszków koktajlowych w obrzeżu albo do herbaty lub lemoniady. Bez względu na to, jak go użyjesz, pokochasz orzeźwiającą miętową słodycz, którą cukier miętowy dodaje do twoich ulubionych potraw i napojów! Jeśli lubisz gotować, wiesz, iż jedną z najlepszych części lata jest dostatek świeżych ziół do użycia w gotowaniu. Zmielenie cukru i mięty daje dodatek który będziesz chciał mieć zawsze pod ręką. Cukier Miętowy to rewelacyjny dodatek do herbaty, koktajli czy sorbetów. Jego orzeźwiający smak pomoże Ci wydobyć atrakcyjny smak z nie jednego dania czy napoju. Cukier Miętowy - czy mięta jest dobra do herbaty?
Mięta czyli główny składniku cukru miętowego zawiera olejki eteryczne które są uwalniane, gdy ten towar dodany jest do gorącej wody. To właśnie ten proces nadaje herbacie jej orzeźwiający smak i potencjalne korzyści zdrowotne. Te olejki eteryczne posiadają na dodatek działanie przeciwwirusowe i przeciwdrobnoustrojowe, co może należycie wpłynąć na układ wytrzymałościowy i pomóc organizmowi zwalczać infekcje. Trzeba jeszcze pamiętać o zawartości cukru trzcinowego który jak każdy cukier w nadmiarze szkodzi.
Spróbuj przyprawy w przepisie..... Herbata z hibiskusa ma kwaśny, lekko słodki i dość podobny do soku żurawinowego smak. Jeśli szukasz nowego przepisu na orzeźwiającą letnią herbatę mrożoną, spróbuj hibiskusa a dodatek cukru miętowego jeszcze bardziej Ciebie orzeźwi. Lepiej jest używać samych suszonych kwiatów, a nie torebek z herbatą, ponieważ są one ulepszonej jakości i nie zawierają żadnych dodatków. Herbatę z hibiskusa można ponadto podawać na ciepło. Aby zrobić kostki lodu z hibiskusa, po prostu włóż suszone kwiaty do tacki na lód, a następnie dodaj wodę, zamroź i podawaj z zimną herbatą hibiskusową. Czytaj dalej....
Sos miętowy z dodatkiem cukru miętowego perfekcyjnie pasuje do pieczeni albo jako marynata do mięsa! To zioło jest tak rozciągliwe w użyciu, proste w uprawie, a jeśli nie będzie trzymane w ryzach, będzie rosło i rosło, do czasu, aż twój ogród nie zostanie opanowany przez to zioło! Jest to nad wyraz modne zioło w krajach Bliskiego Wschodu. Popularność mięty powiększa to iż jest dodatkiem do koktajlu lub drinków, takiego jak poncz albo Pimms. Używam jej przede wszystkim do lodowatej wody, razem z kilkoma plasterkami cytryny, w dzbanku z kostkami lodu i po prostu podaję tak, jak jest. Aczkolwiek tutaj również można dodać cukru miętowego, wtedy orzeźwienie dostanie nutki słodkości. Czytaj dalej....
Co to są sezamki? Jest to mieszanka prażonych nasiona sezamu i karmelizowanego cukru. Są szczególnie popularną w naszym kraju przekąską. Dla niektórych osób kojarzą się wręcz, ze smakami z dzieciństwa. Czytaj dalej....
Kandyzowane orzechy laskowe to przepyszna przekąska która łatwo możesz sam wykonać w domu. Do ich wykonania niezbędne są tylko 2 składniki. Kandyzowane orzechy nieprzeciętnie komponują się z różnymi ciastami jak i np. Musli. Wymyśl sam ich zastosowanie! Czytaj dalej....
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Cukier miętowy 50g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.