Fasola Mung BadaPak to jedna z najwartościowszych strączkowych roślin na świecie. Charakteryzuje się wysoką zawartością witamin A, C, E, K, witamin z grupy B (niacyna, ryboflawina tiamina, kwas foliowy). Posiada wapń, a także magnez a także szerokie ilości potasu. W jej składzie wynajdziemy fitosterole, liczne antyutleniacze i dwie substancje o działaniu przeciwzapalnym i antyoksydacyjnym – isovitexin oraz vitexin.
Fasola Mung BadaPak charakteryzuje się łagodnym smakiem. Perfekcyjnie nadaje się do zup, sosów, sałatek oraz do potraw kuchni chińskiej i wietnamskiej. Przed ugotowaniem nie wymaga namaczania jednak jest ono wskazane, gdyż taka kąpiel zniża ryzyko wzdęć i powoduje, iż cenne składniki odżywcze łatwiej się przyswajają.
Fasola Mung pochodzi z Indii a w chwili obecnej uprawiana jest w większości krajów południowej Azji. Nieraz nazywana jest złotą fasolą, ponieważ jest jedną z najmocniej wartościowych na świecie. Nasiona fasolki są minimalnego wymiaru i zielonego bądź żółtego koloru.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Fasola mung 1 kg, F-M. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.