Fasola Adzuki (azuki) Fasola Adzuki BadaPak posiada liczne witaminy i mikroelementy. Jest wspaniałym źródłem białka roślinnego i błonnika. Posiada aż 29 substancji o działaniu antyoksydacyjnym. W składzie fasoli Azuki BadaPak wynajdziemy sporo witamin z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6) w szczególności wit B9, czyli kwas foliowy. To źródło cennych minerałów, pomiędzy innymi żelaza, jak także potasu, magnezu, fosforu, cynku i selenu.
Fasola Adzuki BadaPak charakteryzuje się orzechowym i lekko słodkawym smakiem. Jest rewelacyjnym elementyem sałatek, sosów do makaronu, zup. Bardzo modne są pasty i pasztety przygotowane na jej bazie. Ze względu na swój smak używana jest także do przygotowania deserów.
Fasolę Adzuki BadaPak należy zalać wodą na około 12 godzin a następnie gotować do miękkości.
Fasola Adzuki jest rośliną strączkową pochodzącą ze wschodniej Azji. Można ją spotkać również pod nazwą Addzuki albo czerwoną soją. Aktualnie dostępna jest niemal na całym świecie jednak największą popularnością zadowala się w kuchni wschodu. Jest dość nieznaczna, najczęściej koloru czerwonego lecz zdarzają się odmiany białe, czarne i zielone.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Fasola Adzuki 1 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.