Fasola Jaś Tyczny BadaPak w swych pokaźnych białych nasionach skrywa długą listę wartości zdrowotnych. Na ogół gromadzi obfite ilości łatwo przyswajalnego białka. Nasiona te są poprawnie zaopatrzone w błonnik pokarmowy. Jaś Tyczny zawiera minerały: potas, magnez, wapń, żelazo i fosfor. Prócz nich wynajdziemy w nim witaminę A, E oraz komplet witamin z grupy B: tiaminę, ryboflawinę, niacynę, kwas foliowy. Ponadto dostarcza konieczne nienasycone kwasy tłuszczowe, a także fitosterole. Fasola Jaś Tyczny BadaPak nie mieści sodu.
Fasola Jaś Tyczny BadaPak znamionuje się smacznymi, znacznymi, białymi nasionami. Przy jej pomocy można przygotować sporo znakomitych potraw pomiędzy innymi fasolkę po bretońsku, sałatki, kotlety czy pasty z fasoli, zapiekanki, a także pasztety.
Fasolę Jaś BadaPak należy przed ugotowaniem moczyć w wodzie około 12 godzin. W tym czasie nasiona powiększają swoją pojemność, dzięki czemu gotują się szybciej, a także nie pękają.
Fasola biała to klasyczna odmiana fasoli uprawianej niemalże na całym świecie. Akcentuje się sporo jej odmian, różniących się rozmiarem i smakiem. Najszczególniej znana w Polsce odmiana białej fasoli to Jaś.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Fasola Jaś Tyczny 1 kg, G-14. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.