Fasola Jaś Karłowy Fasola Jaś Karłowy BadaPak pochodzi z polskich upraw, jest to najszczególniej znana zarazem bardzo zdrowa odmiana tej rośliny. Gromadzi ogromną liczba wartościowego z łatwością przyswajalnego białka. Mieści mnóstwo cennych substancji odżywczych pomiędzy innymi żelazo, magnez, wapń, potas i fosfor. Nie odszukamy w niej sodu. Jest bogata w witaminy z grupy B, bez których wchłanianie minerałów zachodzi nieprawidłowo. Dostarcza ponadto witaminę A, E i K. Nasiona te są znakomitym źródłem błonnika pokarmowego. Jaś Karłowy BadaPak gromadzi także cenne tłuszcze roślinne, lecytynę oraz fitosterole.
Fasola Jaś Karłowy BadaPak to towar, po który warto często sięgać. Jest wartościowym dodatkiem do rodzaju zup czy gulaszy, to główny element smacznej fasolki po bretońsku. Jaś Karłowy stanie na wysokości zadania w postaci past kanapkowych czy jako składnik kotletów wegetariańskich.
Fasolę Jaś BadaPak należy przed ugotowaniem moczyć w wodzie około 12 godzin. W tym czasie nasiona rozszerzają swoją pojemność, dzięki temu gotują się szybciej i nie pękają.
Fasola to roślina strączkowa z rodziny bobowatych. Można wyodrębnić kilkaset jej odmian różniących się wielkością, kształtem oraz kolorem. W Polsce najbardziej popularne są dwie odmiany – zwykła, a także wielokwiatowa. Odmianą fasoli wielokwiatowej jest wspaniale każdemu znany Jaś.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Fasola jaś karłowy 1 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.