Pasta curry o oryginalnym, lekko wyczuwalnym pikantnym smaku i niezapomnianym aromacie. Uznana za swą oryginalność, jednocześnie przez entuzjastów kuchni orientalnej, jak i poprzez smakoszy kuchni klasycznej. Możliwości zastosowania past curry są nieograniczone. Pasta curry to utarte i wymieszane składniki, aromatyczne zioła i przyprawy dające produkt wyrazisty w smaku, a także doskonale wyróżniający smak przygotowywanych z nią dań.
Kuchnia tajska znana jest z oryginalnych i aromatycznych dań, których fundamentem są przyprawy. Wśród nich wyszukamy m.in. Chili, imbir, trawę cytrynową, galangal, tajską bazylię, szalotkę, kurkumę, nasiona kolendry, gałkę muszkatołową i sporo innych.
niewielka ilość tajskiej żółtej pasty curry zupełnie odmieni walory smakowe serwowanego posiłku. Jest ona najmniej pikantna pośród trzech wersji tajskich past curry: czerwonej, zielonej i właśnie żółtej. Delikatnie wyczuwalna ostrość, ziołowy aromat i doskonały smak urozmaici nasze codzienne dania nawet osobom nie przepadającym za ostrym jedzeniem.
użycie past curry jest szczególnie obszerne: od oryginalnych tajskich dań poprzez zupy do gęstych dipów lub sosów do mięs i warzyw.
SKŁAD: Suszone chili czerwone 20%, szalotka, czosnek, trawa cytrynowa, sól, galangal, kurkuma, kminek, nasiona kolendry, cynamon, gałka muszkatołowa
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Pasta curry żółta 400g cock brand. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.