Koromé Pane Guttiau Rosmarino - sardyński chleb- tradycyjny z oliwą i z rozmarynem. Pane Carasau to kamień węgielny chleba stworzonego we Włoszech, a skrupulatnie na Sardynii. Jest on wytworzony z ponownie zmielonej semoliny z pszenicy durum, gotowanej, opiekanej i rozdrobnionej na bardzo cienkie arkusze, chrupiące po upieczeniu.
Jego nazwa wywodzi się od słowa Carasare, co w języku sardyńskim oznacza opiekanie, proces potrzebny do nadania mu charakterystycznej i unikalnej chrupkości i kruchości, która to cecha (poza minimalną grubością) właśnie go eksponuje. Nierzadko Pane Carasau nazywa się w pozostałych częściach Włoch - Carta Musica = papier nutowy.
składniki: Przemielona semolina z pszenicy durum 60%, woda, sól, drożdże piwne.
komponenty użyte do przygotowania Pane Carasau to po prostu mąka, woda, sól i drożdże. Proste, starożytne minimalistycznce, dzięki którym stosując cykl wytwarzania przekazywany z pokolenia na pokolenie, osiągalne jest nadanie cieniutkim płatom pieczywa unikalnego smaku i konsystencji.
Pane Guttiau to odmiana tradycyjnego Pane Carasau, aromatyzowana solą i olejem. Ta śladowa, aromatyczna korekta poprawia smak sardyńskiego chleba, czyniąc go jeszcze bardziej apetycznym, otwierając drogę do nieskończonych eksperymentów gastronomicznych i różnych sposobów jego spożywania.
komponenty przepisu Pane Guttiau są zatem takie same jak w sytuacji Carasau, z wyjątkiem naturalnych dodatków wybranych w celu nadania charakteru i smaku. Dlatego mąka z pszenicy durum nadal jest głównym komponentyem tego towaru. Przepis i procedura, przekazywane rodzinom Sardynii z pokolenia na pokolenie, to prawdziwy sekret, który czyni Carasau i Guttiau tym, czym są.
konwencjonalny, klasyczny Pane Guttiau aromatyzowany jest tylko oliwą z oliwek i solą. W sytuacji linii KOROME pomyślano o rozszerzeniu doznań smakowych, proponując typy z dodatkiem papryczki chili, rozmarynu czy aktywnego węgla. Są to pyszne wariacje na temat sardyńskiego chleba, które dają jeszcze więcej możliwości łączenia tego fantastycznego jedzenia z wieloma rozmaitymi potrawami, od przystawek poprzez dania główne a na deserach kończąc.
producent KOROME, sardyński producent Pane Carasau i Guttiau, w swoim zakładzie nie produkuje ani nie używa do swej produkcji żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego co czyni sardyńskie chlebki tej firmy przychylnymi dla WEGAN.
tworzono we Włoszech.
MADE in Italy
Prodotto in Sardegna
produkt najwyższej jakości.
Opakowanie 250g
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Korome pane guttiau al rosmarino con olio di oliva prodotto in sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek z rozmarynem 250g pudełko. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.