Koromé Pane Carasau - sardyński chleb- konwencjonalny Pane Carasau to kamień węgielny chleba wyprodukowanego we Włoszech, a precyzyjnie na Sardynii. Jest on wytworzony z ponownie zmielonej semoliny z pszenicy durum, gotowanej, opiekanej i rozdrobnionej na niezwykle cienkie arkusze, chrupiące po upieczeniu.
Jego nazwa wywodzi się od słowa Carasare, co w języku sardyńskim oznacza opiekanie, proces potrzebny do nadania mu standardowej i oryginalnej chrupkości i kruchości, która to cecha (poza minimalną grubością) właśnie go uwydatnia. Nierzadko Pane Carasau nazywa się w pozostałych częściach Włoch - Carta Musica = papier nutowy.
elementy: Przemielona semolina z pszenicy durum 60%, woda, sól, drożdże piwne.
elementy użyte do przygotowania Pane Carasau to po prostu mąka, woda, sól i drożdże. Proste, starożytne minimalistycznce, dzięki którym stosując proces wytwarzania przekazywany z pokolenia na pokolenie, możliwe jest nadanie cieniutkim płatom pieczywa specyficznego smaku i konsystencji.
Pane Guttiau to odmiana konwencjonalnego Pane Carasau, aromatyzowana solą i olejem. Ta niewielka, aromatyczna korekta polepsza smak sardyńskiego chleba, czyniąc go jeszcze bardziej apetycznym, otwierając drogę do nieskończonych eksperymentów gastronomicznych i różnych sposobów jego spożywania.
składniki przepisu Pane Guttiau są zatem takie same jak w sytuacji Carasau, z wyjątkiem naturalnych dodatków wybranych w celu nadania charakteru i smaku. Dlatego mąka z pszenicy durum nadal jest głównym składnikiem tego artykułu. Przepis i procedura, przekazywane rodzinom Sardynii z pokolenia na pokolenie, to prawdziwy sekret, który czyni Carasau i Guttiau tym, czym są.
konwencjonalny, tradycyjny Pane Guttiau aromatyzowany jest tylko oliwą z oliwek i solą. W sytuacji linii KOROME pomyślano o rozszerzeniu doznań smakowych, proponując rodzaje z dodatkiem papryczki chili, rozmarynu czy aktywnego węgla. Są to pyszne wariacje na temat sardyńskiego chleba, które dają jeszcze więcej możliwości łączenia tego fantastycznego jedzenia z wieloma różnymi potrawami, od przystawek poprzez dania główne a na deserach kończąc.
marka KOROME, sardyński firma Pane Carasau i Guttiau, w swoim zakładzie nie produkuje ani nie używa do swojej produkcji żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego co czyni sardyńskie chlebki tej marki przychylnymi dla WEGAN.
stworzono we Włoszech.
MADE in Italy
Prodotto in Sardegna
artykuł najwyższej jakości.
Opakowanie 250g
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Korome Pane Carasau Classico prodotto in Sardegna klasyczny chleb sardyński 250g pudełko. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.