SONKO Pieczywo lekkie razowe 170 g – pełny przemiał dla pełnego zdrowia!Mąka razowa jest typem mąki pełnoziarnistej grubomielonej. Właśnie przez to nadaje ona pieczywu specyficzny smak. Jednak takie mielenie mąki zezwala na wykorzystanie całego ziarna, a razem z tym zachowanie wielu ważnych elementów odżywczych.
Jedząc każdego dnia lekkie pieczywo razowe, dostarczasz sobie witamin i minerałów niezbędnych do poprawnego działania całego organizmu!Lekkie razowe pieczywo – idealne o każdej porze dniaPieczywo razowe bogate jest w błonnik oraz ma wysoką zawartość białka, łatwo je zbilansować w pożywnym posiłku, niezależnie czy będzie to śniadanie, przekąska czy kolacja.
ponadto zawartość inuliny obniża indeks glikemiczny pieczywa, więc może być bezpiecznie spożywane jednocześnie przez cukrzyków, jak i osoby z insulinoopornością. Wspaniale pasuje także dla wszelkich, którzy chcą zadbać o swoją dietę!Nasze razowe pieczywo tworzone jest z mieszanki mąk pszennej i żytniej, w ten sposób jest odo nadzwyczajnym źródłem witamin i minerałów.
posiada ono bowiem kompleks witamin z grupy B: B1, B2, B3, B6 i B9 oraz mikroskładniki takie jak: cynk, fosfor, magnez, mangan, miedź, selen i żelazo. Taki komplet wpływa prawidłowo na pracę układu krwionośnego i serca, przyczynia się dodatkowo do obniżenia cholesterolu we krwi i ulepsza lipodogram.
Natomiast zawartość otrąb wznosi ilość błonnika w mące, co upraszcza przemianę materii oraz stan układu pokarmowego.W skrócie: – wysoka zawartość błonnika– bez dodatku cukrów**– z inuliną (błonnik rozpuszczalny)– minerały pochodzenia naturalnego– źródło magnezu i cynku– 1 kromka to ok.
20 kcal– 52,6% pełnoziarnistej mąki żytniej i pszennej** gromadzi naturalnie występujące cukry
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Pieczywo lekkie razowe 170 g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.