Mąka Konopna Nasiona konopi są stosunkowo szczególnie oleiste. Około 30% ich zawartości to olej. Po usunięciu oleju pozostaje gęste ciasto. By rozbić ciasto na poręczną mąkę, należy je zmielić. Mąka konopna jest zbyt gęsta, aby mogła być wykorzystywana jako mąka do pieczenia sama w sobie, ale w połączeniu z innymi mąkami daje orzechowy, bogaty smak i dużą wartość odżywczą. Mąka konopna - jak używać? Dodanie mąki konopnej do mąki pszennej, jęczmiennej, sojowej lub innych w proporcji jedna część mąki konopnej na cztery części innej mąki pogłębia konsystencję, dając w efekcie cięższy Dodanie go do wypieków, takich jak chleb, babeczki, gofry i tym podobne, gwarantuje prawidłową porcję błonnika, dostarcza dużo potrzebnych kwasów tłuszczowych omega i rozszerza przyswajalność białka. Mąka konopna obfita zawartość białka W rzeczywistości mąka konopna pod względem zawartości białka ustępuje tylko sojowej, z 33% białka do soi nieco więcej 35%. Jest jednak nieco łatwiejszy do strawienia niżeli soja, ze względu na strukturę tych białek. Proponuje również przeciwutleniacze, wapń, magnez i inne zdrowe smakołyki, takie jak cynk i mangan.
Mąka konopna a nietolerancja glutenu Mąka konopna może być ochoczo spożywana poprzez osoby cierpiące na celiakię albo osoby z nietolerancją glutenu bez dolegliwości. W rzeczywistości nie ma alergii pokarmowych związanych z konopiami. Oznacza to, iż jest także w porządku dla osób z nietolerancją orzechów, cukru albo innych wyzwalaczy.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Mąka konopna 500g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.