Mąka Kukurydziana Mąka kukurydziana charakterystyka Mąka kukurydziana otrzymywana jest ze zmielonych ziaren kukurydzy. Mieści dużo skrobi, błonnika, potasu i magnezu, a także witaminy E, B, A. Nie posiada glutenu. Jest lekkostrawna i dlatego stosowana do wyrobów asygnowanych dla dzieci i rekonwalescentów. W kuchni na dodatek, maka kukurydziana przeważnie ma zastosowanie jako panierka do mięs. Niezwykle nieraz służy także jako zagęszczacz do sosów, gulaszów i zup. Doskonale pasuje również do wypieków. Można z niej zrobić bezglutenowe pieczywo.
Spróbuj przyprawy w przepisie..... Mamy do przedstawienia Państwu jeden z przebojów kuchni azjatyckiej - nieskomplikowany w przyrządzeniu przepis na wieprzowinę po chińsku z grzybami shiitake. W tamtym regionie kulinarnym wyjątkowo lubiane jest smażenie wszelkich rodzajów mięs (wieprzowina, wołowina, kurczak) z sezonowymi warzywami. Preferowana jest tam świeża papryka, pieczarki, cebulę czy groszek.Smażenie wieprzowiny z grzybami shiitake to także narodowe chińskie danie lubiane w tamtej części globu. Lecz nie dodaje się zbytnio żadnych dodatkowych przypraw i ziół, danie jest bogate w smak za sprawą między innymi mąki kukurydzianej. Kruche soczyste mięso z lekkim aromatem grzyba shiitake jest wyjątkowo interesujące kulinarnie. Jeśli jesteś miłośnikiem grzybów, nie możesz przegapić tego przepisu. Czytaj dalej....
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Mąka kukurydziana 450g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.