Fasola Adzuki (azuki) Fasola Adzuki BadaPak mieści liczne witaminy i mikroelementy. Jest nadzwyczajnym źródłem białka roślinnego oraz błonnika. Zawiera aż 29 substancji o działaniu antyoksydacyjnym. W składzie fasoli Azuki BadaPak odszukamy mnóstwo witamin z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6) w szczególności wit B9, czyli kwas foliowy. To źródło cennych minerałów, pomiędzy innymi żelaza, jak jeszcze potasu, magnezu, fosforu, cynku i selenu.
Fasola Adzuki BadaPak cechuje się orzechowym i lekko słodkawym smakiem. Jest idealnym komponentyem sałatek, sosów do makaronu, zup. Bardzo lubiane są pasty i pasztety przygotowane na jej bazie. Ze względu na swój smak użytkowana jest także do przygotowania deserów.
Fasolę Adzuki BadaPak należy zalać wodą na około 12 godzin a następnie gotować do miękkości.
Fasola Adzuki jest rośliną strączkową pochodzącą ze wschodniej Azji. Można ją spotkać ponadto pod nazwą Addzuki lub czerwoną soją. Aktualnie dostępna jest niemal na całym świecie jednak największą popularnością raduje się w kuchni wschodu. Jest dość nieznaczna, z reguły koloru czerwonego ale zdarzają się odmiany białe, czarne i zielone.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Fasola adzuki 5 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.