Fasola Jaś Karłowy Fasola Jaś Karłowy BadaPak pochodzi z polskich upraw, jest to najszczególniej znana zarazem szczególnie zdrowa odmiana tej rośliny. Mieści ogromną liczba wartościowego prosto przyswajalnego białka. Mieści niemało cennych substancji odżywczych pomiędzy innymi żelazo, magnez, wapń, potas i fosfor. Nie wynajdziemy w niej sodu. Jest bogata w witaminy z grupy B, bez których wchłanianie minerałów zachodzi nieprawidłowo. Dostarcza ponadto witaminę A, E i K. Nasiona te są rewelacyjnym źródłem błonnika pokarmowego. Jaś Karłowy BadaPak mieści także cenne tłuszcze roślinne, lecytynę i fitosterole.
Fasola Jaś Karłowy BadaPak to produkt, po który warto nieraz sięgać. Jest wartościowym dodatkiem do typu zup czy gulaszy, to główny komponent smacznej fasolki po bretońsku. Jaś Karłowy stanie na wysokości zadania w postaci past kanapkowych czy jako komponent kotletów wegetariańskich.
Fasolę Jaś BadaPak należy przed ugotowaniem moczyć w wodzie około 12 godzin. W tym czasie nasiona rozszerzają swoją objętość, dzięki czemu gotują się szybciej oraz nie pękają.
Fasola to roślina strączkowa z rodziny bobowatych. Można wyodrębnić kilkaset jej odmian różniących się wielkością, kształtem oraz kolorem. W Polsce najszczególniej lubiane są dwie odmiany – zwykła oraz wielokwiatowa. Odmianą fasoli wielokwiatowej jest świetnie każdemu znany Jaś.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Fasola Jaś Karłowy 5 kg, G-13. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.