Fasola czarna nieduża Fasola czarna nieznaczna BadaPak cechuje się dużą zawartością elementów odżywczych. Im ciemniejszy odcień fasoli tym ich więcej. Głęboka kolor wynika także z wysokiej zawartości antyoksydantów w jej skórce. Jest ich widocznie więcej aniżeli w fasoli białej. Fasola czarna BadaPak to nadzwyczajne źródło białka, a także błonnika pokarmowego. Posiada także kwasy tłuszczowe Omega-3. W tych niewielkich ziarenkach znajdziemy niemało witamin, takich jak witamina A, E, K, a także witaminy z grupy B (tiamina, ryboflawina, niacyna, wit B4, B5, B6, a także kwas foliowy). Fasola czarna BadaPak w swym składzie posiada długą listę cennych minerałów takich jak: cynk, fosfor, magnez, mangan, miedź, molibden, selen, sód, potas, wapń i żelazo.
Fasola czarna BadaPak jest naturalnie słodkawa, smakuje doskonale i nie rozpada się po ugotowaniu. W kuchni swoje wykorzystanie znajdzie jako komponent zup, sałatek, farszy oraz sosów. Przy jej pomocy można przygotować smaczne pasty, a także pasztet.
Fasolę czarną BadaPak należy opłukać i moczyć w wodzie poprzez około 12 godzin. Następnie gotować aż do adekwatnej miękkości.
Fasola czarna to jedna z odmian fasoli zwyczajnej. Uprawiana jest na całym świecie jednak największą popularnością raduje się w Ameryce Południowej i Środkowej.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Fasola czarna drobna 1 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.