Fasola czerwona BadaPak to bogate źródło cennych wartości odżywczych. Zawiera widocznie więcej białka niżeli mięso. Fasola czerwona BadaPak dostarcza węglowodany, w tym skrobię oraz błonnik. Nie zawiera niemało tłuszczu a na ten występujący w niej składają się na ogół wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Kolejne cenne substancje, które wynajdziemy w tych ziarnach to izoflawony i lecytyna. Czerwona Fasola BadaPak dostarcza witaminę C, E, K i całkiem znaczne ilości witamin z grupy B (w szczególności B1 i B6). Jest korzystnym magazynem żelaza i cynku. W mniejszych ilościach posiada także magnez, fosfor, potas, selen, wapń, mangan i miedź.
Fasola czerwona BadaPak to idealny element sałatek, zup, warzywnych gulaszy, past, puree a także dań standardowych dla kuchni meksykańskiej.
Fasolę czerwoną BadaPak przed ugotowaniem należy moczyć w wodzie przez około 12 godzin. Następnie nasiona płucze się i gotuje do miękkości. Solimy dopiero pod koniec gotowania.
Fasola czerwona jest gatunkiem roślin strączkowych. Jej ziarna są szerokie i czerwone a ze względy na kształt często nazywana jest fasolą nerkowatą. Pochodzi z Ameryki Południowej i Środkowej. Znana jest głownie jako składnik dań meksykańskich jednak ze względu na swoje cechy zdrowotne zaczyna być coraz bardziej popularna także w naszej kuchni.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Fasola czerwona 5 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.