Fasola Adzuki (azuki) Fasola Adzuki BadaPak mieści liczne witaminy i mikroelementy. Jest nadzwyczajnym źródłem białka roślinnego, a także błonnika. Zawiera aż 29 substancji o działaniu antyoksydacyjnym. W składzie fasoli Azuki BadaPak wyszukamy sporo witamin z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6) w szczególności wit B9, czyli kwas foliowy. To źródło cennych minerałów, między innymi żelaza, jak dodatkowo potasu, magnezu, fosforu, cynku i selenu.
Fasola Adzuki BadaPak cechuje się orzechowym i lekko słodkawym smakiem. Jest nadzwyczajnym komponentyem sałatek, sosów do makaronu, zup. Wyjątkowo modne są pasty i pasztety przygotowane na jej bazie. Ze względu na swój smak używana jest także do przygotowania deserów.
Fasolę Adzuki BadaPak należy zalać wodą na około 12 godzin a następnie gotować do miękkości.
Fasola Adzuki jest rośliną strączkową pochodzącą ze wschodniej Azji. Można ją spotkać na dodatek pod nazwą Addzuki albo czerwoną soją. Obecnie przystępna jest niemal na całym świecie jednak największą popularnością zadowala się w kuchni wschodu. Jest dość minimalna, przede wszystkim koloru czerwonego jednakże zdarzają się odmiany białe, czarne i zielone.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Bio fasola adzuki 1 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.