BIO Kasza Bulgur Kasza Bulgur BadaPak jest powszechnie uznawana za zdrowy i bardzo wartościowy składnik diety ze względu na wartości odżywcze jakie posiada. Gromadzi wyraźnie więcej błonnika aniżeli pozostałe kasze. To wspaniałe źródło potasu. Mieści żelazo i kwas foliowy. Ponadto dostarcza magnez, wapń, sód i fosfor. Kasza Bulgur BadaPak gromadzi liczne witaminy: A, E, K i wit z grupy B (ryboflawinę, niacynę tiaminę, wit B6). Bogata jest też w nienasycone kwasy tłuszczowe, białko. Kasza ta ma niski indeks glikemiczny.
Kasza Bulgur BadaPak może być podawana na słodko jak i ponadto z daniami wytrawnymi. Spełni oczekiwania jako zamiennik ziemniaków czy makaronu. Będzie wartościowym elementyem zapiekanek, nadziewanych warzyw, przekąsek, a także dan orientalnych.
Kaszę bulgur należy wypłukać w bieżącej wodzie, następnie wsypać do osolonej wrzącej wody w proporcji 2:1 i gotować około 15 minut, następnie odstawić na 20-30 min
Kasza Bulgur pozyskiwana jest z ziaren najmocniej wartościowej pszenicy – durum. Ziarna zbóż są gotowane, następnie suszone, a potem rozdrobnione w celu pozbycia się otrąb. W ten sposób powstaje kasza bulgur, która znamionuje się żółto-brązowym kolorem i lekko orzechowym aromacie.
mieści gluten.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla BIO Kasza Bulgur z całego ziarna 1 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.