Fasola Mung BadaPak to jedna z najwartościowszych strączkowych roślin na świecie. Charakteryzuje się wysoką zawartością witamin A, C, E, K, witamin z grupy B (niacyna, ryboflawina tiamina, kwas foliowy). Mieści wapń, a także magnez a także pokaźne ilości potasu. W jej składzie wyszukamy fitosterole, liczne antyutleniacze i dwie substancje o działaniu przeciwzapalnym i antyoksydacyjnym – isovitexin i vitexin.
Fasola Mung BadaPak znamionuje się łagodnym smakiem. Wyśmienicie nadaje się do zup, sosów, sałatek, a także do potraw kuchni chińskiej i wietnamskiej. Przed ugotowaniem nie wymaga namaczania jednak jest ono wyróznione, gdyż taka kąpiel zniża ryzyko wzdęć, a także powoduje, że cenne składniki odżywcze łatwiej się przyswajają.
Fasola Mung pochodzi z Indii a w momencie obecnej uprawiana jest w większości krajów południowej Azji. Często nazywana jest złotą fasolą, ponieważ jest jedną z najmocniej wartościowych na świecie. Nasiona fasolki są minimalnego wymiaru i zielonego bądź żółtego koloru.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Bio fasola mung 1 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.