Fasola Mung BadaPak to jedna z najwartościowszych strączkowych roślin na świecie. Znamionuje się wysoką zawartością witamin A, C, E, K, witamin z grupy B (niacyna, ryboflawina tiamina, kwas foliowy). Gromadzi wapń oraz magnez a także pokaźne ilości potasu. W jej składzie wyszukamy fitosterole, liczne antyutleniacze, a także dwie substancje o działaniu przeciwzapalnym i antyoksydacyjnym – isovitexin i vitexin.
Fasola Mung BadaPak znamionuje się łagodnym smakiem. Nieprzeciętnie nadaje się do zup, sosów, sałatek i do potraw kuchni chińskiej i wietnamskiej. Przed ugotowaniem nie wymaga namaczania jednak jest ono wyróznione, gdyż taka kąpiel zmniejsza ryzyko wzdęć, a także sprawia, że cenne komponenty odżywcze łatwiej się przyswajają.
Fasola Mung pochodzi z Indii a w momencie obecnej uprawiana jest w większości krajów południowej Azji. Niejednokrotnie nazywana jest złotą fasolą, ponieważ jest jedną z najbardziej wartościowych na świecie. Nasiona fasolki są niewielkiego rozmiaru i zielonego bądź żółtego koloru.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Bio fasola mung 5 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.