Mieszanka bezglutenowa przygotowana poprzez producenta Pięć Przemian to produkt, który nieprzeciętnie pasuje do wypieku świeżego i aromatycznego pieczywa. Dzięki niej, przygotowanie chrupiącego chleba jeszcze nigdy nie było tak proste. Jak wykorzystać mieszankę do chleba bezglutenowego jasnego?
- Krok 1: Przesyp zawartość torebki z mieszanką do wysokiej miski, a następnie dodaj do niej około 500ml ciepłej wody i skrupulatnie wymieszaj wszystkie komponenty;
- Krok 2: Zagnieć ciasto za pomocą dłoni i odstaw do wyrośnięcia pod przykryciem na minimum 90 minut;
- Krok 3: Przygotuj foremkę do chleba (możesz ją obsypać płatkami owsianymi) i rozgrzej piekarnik do 220oC;
- Krok 4: Po upływie adekwatnej ilości czasu ponownie zagnieć ciasto i przełóż je do foremki;
- Krok 5: Piecz chleb w piekarniku przez około 80 minut, aż do momentu, w którym jego skórka stanie się złocista.
Tak przygotowany chlebek możesz spożywać w towarzystwie sałatki ze świeżych warzyw oraz ulubionego sera.
Warunki przechowywania:Mieszankę do chleba bezglutenowego jasnego przechowuj za każdym razem w suchym, chłodnym i wolnym od bezpośredniego działania promieni słonecznych miejscu (np. W szafce kuchennej lub w domowej spiżarni). Przechowuj mieszankę za każdym razem szczelnie zamkniętą, żeby w ten sposób sprawnie chronić ją przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych.
Skład:Mieszanka mąk bezglutenowych (mąka owsiana, mąka ryżowa biała, mąka ryżowa pełnoziarnista), maranta trzcinowa, tapioka, bezglutenowe płatki owsiane, łuska babki jajowatej, inulina, drożdże, sól himalajska.
Uwaga! towar może zawierać minimalne ilości orzechów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g produktu
Wartość energetyczna –1596kJ /346kcal;
Tłuszcze – 3,1g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,5g;
Węglowodany – 68g, w tym cukry: 0,8g;
Błonnik – 10g;
Białko – 6,4g;
Sól – 2,3g.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Mieszanka do chleba bezglu. jasnego 440g Pięć P. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.