Filippone Origano di Sicilia Biologico to suszone naturalne oregano z Sycylii BIO w gałązkach o intensywnym aromacie, uprawiane tradycyjnymi metodami w górach Madonie na wysokości 1000 metrów nad poziomem morza. Zbieranie ręczne i pakowanie metodami rzemieślniczymi gwarantują jakość i zachowanie aromatu poprzez długi czas.
Oregano marki Filippone uprawiane jest na otwartych polach w wysokich górach (1000m npm), na terenie Parku Madonie. Właśnie wysokość jest jednym z najmocniejszych elementów zapewniających wysoką jakość uprawy, o czym świadczy etymologia samego słowa. W rzeczywistości origanum pochodzi od „òros" (= góra) i „ganào" (= jestem zachwycony). Najtrafniejsze interpretacje sprowadzają pochodzenie nazwy do pojęcia „zachwytu górą" albo efektowna, jasności, ornamentu, radości z góry lub dobrego wzrostu w górach i na wyższych stopniach obszarów nasłonecznionych. Właśnie w odniesieniu do tego ostatniego znaczenia nasze Oregano, naturalna ozdoba gór Madonie, znajduje w tym mocnym miejscu naturalne środowisko do niezakłóconego wzrostu i osiągnięcia niepowtarzalnego aromatu, charakterystycznego smaku i wszystkich jego cechy.
wykorzystanie
Ma obszerne użycie w kuchni śródziemnomorskiej. Szczególnie prawidłowo nadaje się do przyprawiania pizzy, sałatek, ziemniaków i konserwowych w oleju lub occie mięs i ryb.
parametry PROZDROWOTNE
Oregano jest konwencjonalnie znane z najróżniejszych parametry terapeutycznych, takich jak atrybuty antyseptyczne, wspomagające cykl trawienia, tłumiące kaszel, łagodzące bóle brzucha. Obecnie potwierdza sięwystępowanie parametry przeciwzapalnych i przeciwutleniających nad wyraz ważnych w walce z wolnymi rodnikami.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Filippone suszone oregano organiczne z Sycylii BIO w gałązkach 25g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.