Cząber
Cząber dodaje smaku fasoli (osłabia działanie wzdymające), czerwonej i białej kapuście (razem z tymiankiem), ogórkom, sałatkom z ziemniaków i fasoli, zupom: ziemniaczanej, fasolowej i pomidorowej, krupnikowi i grochówce, sosom śmietanowym i pomidorowym, kotletom jagnięcym, pieczeni wieprzowej i dziczyźnie i potrawom z grzybów (oprócz pieczarek). Kwaszonym ogórkom nadaje jędrność. Rewelacyjnie smakują kurczęta, które zostały obłożone na 1—2 godziny przed pieczeniem grubą powłoką świeżych listków cząbru. Zaostrza smak gotowanego bobu.
Cząber w głównej mierze łączy się z majerankiem, rzadziej z tymiankiem, lecz raczej nie należy stosować go razem z bazylią.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Cząber 2.5 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.