Balocco Babka Pandoro z pistacjami i orzechami
Ten klasyczny wypiek powstaje z najlepszej jakości komponentów, dzięki czemu oprócz wspaniałego smaku i zapachu, zyskuje jeszcze nadzwyczajną puszystą konsystencję. Babka Pandoro marki Balocco to przysmak, na który skuszą się wszyscy. Drożdżowa babka wypełniona jest dwoma kremami — pistacjowym i orzechowym, a jej wierzch oblany został grubą powłoką nadzwyczajnej czekolady i posypany rewelacyjnymi pistacjami.
Pandoro to konwencjonalny, włoski wypiek, który gości na stołach u Włochów wyjątkowo w okresie świąt Bożego Narodzenia. Mieszkańcy Italii kochają babkę Pandoro za niesamowity maślany smak i waniliowy aromat. Ten tradycyjny wypiek powstaje z najlepszej jakości części, dzięki czemu oprócz znakomitego smaku i zapachu, zyskuje jeszcze świetną puszystą konsystencję. Babka Pandoro producenta Balocco to przysmak, na który skuszą się wszyscy. Drożdżowa babka wypełniona jest dwoma kremami — pistacjowym i orzechowym, a jej wierzch oblany został grubą warstwą świetnej czekolady i posypany perfekcyjnymi pistacjami. Babka Pandoro zamknięta została w praktycznym kartoniku z uchwytem.
Tradycje firmy BALOCCO sięgają 1927 roku, kiedy to Francesco Antonio Balocco otworzył w Fossano swoją pierwszą piekarnię, cukiernią i kawiarnię. Francesco uczył się zawodu od 11 roku życia a doświadczenie zdobywał u najznamienitszych w owym czasie piekarzy i cukierników w Piemoncie. Dynamiczny rozwój producenta został zatrzymany podczas II Wojny Światowej lecz zaraz po jej zakończeniu Francesco wraz z synem Aldo otworzyli nie tylko piekarnię, sklep i kawiarnię lecz w 1949 roku uruchomili fabrykę produkującą ciastka pakowane w puszki, które można było sprzedawać nie tylko w rodzinnej miejscowości lecz także w odleglejszych zakątkach Włoch. Kolejnym flagowym produktem firmy stały się ciasta na zakwasie, nieraz z dodatkiem migdałów. W latach 70-tych Aldo Balocco podjął błyskotliwą jak na owe czasy decyzję i zlecił przygotowanie i wyemitowanie w telewizji spotu reklamowego ciast Balocco. Reklama w której wystąpiły znane tancerki, bliźniaczki była przełomowym momentem w popularyzacji firmy we Włoszech. Od tego momentu produkty Balocco były już znane i pożądane nie tylko w Piemoncie ale w całym kraju.
obecnie już trzecie pokolenie rodziny Balocco kieruje firmą i dba o jej wizerunek i wysoką jakość włoskich ciast i ciasteczek wytwarzanych według tradycyjnych, strzeżonych poprzez rodzinę receptur.
Włoska babka z nadzieniem - Balocco Panettone Maxiciok
Babka Balocco Pannettone Maxiciok zamiast kandyzowanych owoców wypełniona jest kremem. Taka włoska babka będzie się doskonale prezentować na świątecznym stole i bez wątpienia uraduje gusta wielu smakoszy.
Balocco Panettone Maxiciok 800g zapakowana jest w wyszukane pudełko z uchwytem. Dzięki temu z powodzeniem może pełnić rolę świątecznego prezentu.
Termin przydatności: 30.04.2025
Wysoka jakość i delikatny smak powodują, iż ciasto jest doskonałym deserem na każdą okazję. Połączenie starej receptury z innowacyjną technologią sprawia,otrzymujemy produkt odmienny od wypieków zalewających polski rynek. Babka może być oryginalnym prezentem pod choinkę.
Każdy miłośnik włoskich smaków nie może nie skosztować panettone czyli smacznej babki włoskiej. Wysoka jakość wypieku i delikatny smak powodują, iż każde podniebienie zostanie dopieszczone. Babka włoska nadaje się na każdą okazję, jednak w głównej mierze jest ona poszukiwana na święta, gdzie w rodzinnej atmosferze zostanie zjedzona pozostawiając niesamowity smak w pamięci.
Babki zapakowane są w wyszukane opakowania, dzięki czemu mogą okazać się niezwykłym, słodkim prezentem.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Panettone MAXICIOK Pistacchio & Nocciola - wloska babka z kremem pistacjowym i orzechowym 800g, 1659. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.