Ocet jabłkowy znajduje obfite wykorzystanie w naszej kuchni. W połączeniu z oliwą z oliwek, a także miodem, może on stanowić perfekcyjny dressing do pełnej warzyw sałatki. Warto także użyć go w trakcie marynowania mięs, a także warzyw dedykowanych do pieczenia.
czyszczenie warzyw i owoców:
połączenie 100ml octu jabłkowego z jednym litrem wody zezwala na sporządzenie wydajnej mikstury, odpowiedzialnej za oczyszczanie zakupionych warzyw i owoców z nadmiaru pestycydów.
dodatkowo w niewielkich ilościach może dodawany być do domowych koktajli, jak na dodatek napojów z dodatkiem miodu i szerokiej ilości wody.
Ocet jabłkowy to towar naturalny i ekologiczny, który powstaje z fermentacji soku z polskich jabłek. Ocet ten ma sporo zastosowań w kuchni i w domu. Można go używać jako dodatek do sałatek, sosów, marynat i konserw. Ocet jabłkowy ma także atrybuty zdrowotne i kosmetyczne. Pomaga regulować poziom cukru we krwi, wspomaga trawienie i odchudzanie, udoskonala stan skóry i włosów. Ocet jabłkowy OCTIM ma 6% kwasowości i jest niepasteryzowany, co oznacza, że zachowuje wszystkie cenne elementy odżywcze i enzymy. Ocet ten jest naturalnie mętny i może mieć osad na dnie butelki, co nie jest wadą,efektem procesów biologicznych.
Ocet do bezpośredniego użycia. Rozcieńczyć w stosunku 1:1.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Ocet jabłkowy 410 ml octim. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.