Zdjęcia produktu


Olej rokitnikowy 100% z rokitnika syberyjskiego 100ml., KF026 (Aram Natura)

Oleje, oliwy i octy Aram Natura
Dostepność na dzień 23.07.2024: w magazynie

Promocyjna oferta cenowa:

25,99 zł
Sklep Aram Natura
Przejdź do sklepu Najlepsza oferta w bazie!
Przejdź do sklepu 25,99 zł - najtaniej w bazie!

Prezentowana oferta sklepu Aram Natura jest najbardziej atrakcyjna cenowo spośród setek sklepów internetowych w naszej bazie. Przeglądaj pełny ranking cen i ofert Porównanie cen następuje w czasie rzeczywistym.

Recenzje i opinie

Opis produktu Olej rokitnikowy 100% z rokitnika syberyjskiego 100ml.,...

Olej rokitnikowy Aram Natura jest wytwarzany z owoców rokitnika syberyjskiego, rosnących na czystych naturalnie obszarach.

Jaki typ oleju z rokitnika można uznać za prawdziwy?



• Zawartość karotenoidów nie mniej niż 180 mg / %;

• zastosowanie specjalnych odmian hodowlanych rokitnika uprawianych w ekologicznie czystych obszarach;

• Monitorowanie składu poprzez oficjalne jednostki certyfikujące.

Skład oleju rokitnikowego z rokitnika syberyjskiego Aram Natura:

Olej z owoców rokitnika otrzymany metodą ekstrakcji - 100%.

Karotenoidy nie mniej aniżeli 230 mg/100 gr.

Olej otrzymywany jest z owoców rokitnika, kwaśnych, lecz dojrzałych i soczystych. Ma swój oryginalny pakiet kwasów tłuszczowych.

Wśród nich są:

kwas palmitooleinowy (omega- 7, 54% kwasów tłuszczowych)

kwas palmitynowy (17-47%),

oleinowy (2-35%)

linolowy (5-16%).

Te proporcje tworzą prawdziwy " eliksir młodości". Kwas Omega-7 wchodzi w skład lipidów skóry, przyspiesza regenerację oraz pomaga w gojeniu się ran. Dlatego olej z rokitnika jest genialny do korzystania wewnętrznego, jak też sprawny komponent dodawany do Twoich kosmetyków.

standardową cechą oleju z rokitnika jest obecność w jego składzie wielkiej liczby karotenoidów. To prekursor witaminy A, znanej z działania przeciwutleniającego.

Zgodnie z zawartością tych substancji olej rokitnika jest niekwestionowanym liderem wśród wszelkich olejów roślinnych. Witamina A syntetyzowana z karotenoidów w ludzkim ciele sprawia:

silne gojenie się ran i działanie przeciwzapalne olejku z rokitnika

odgrywa kluczową rolę w wytwarzaniu odporności

w procesach wzrostu i produkcji hormonów steroidowych w ludzkim ciele

w funkcjonowaniu narządów wzroku i funkcjonowaniu układu rozrodczego

w procesach naturalnej syntezy kolagenu i keratyny

jest konieczna do normalnego stanu aparatu wzrokowego, skóry i błon śluzowych

jest „odpowiedzialna" za regulację poziomu cukru we krwi

bierze udział w tworzeniu tkanki kostnej i szkliwa zębów.

Wysokie jest także stężenie witaminy E w oleju rokitnika. Ta przeciwutleniająca substancja w oleju rokitnika jest 2 razy wyższa niżeli w oleju z kiełków pszenicy. Witamina E wzmacnia działanie przeciwzapalne, immunostymulujące i gojenia ran witaminy A zawartej w oleju z rokitnika.

na dodatek ta „witamina młodości":

pomaga utrzymać stosowną równowagę hormonalną i normalne nawilżenie skóry

ulepsza funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego i mięśni

odgrywa niezwykle ważną rolę w zapobieganiu przedwczesnego starzenia się ludzkiego ciała.

Z zawartością innego przeciwutleniacza - witaminy C, olej rokitnika prowadzi ponadto, ustępując jedynie olejowi z dzikiej róży. Należy zauważyć, że w oleju rokitnika jest pokaźnie więcej witaminy C niż w pomarańczach, cytrynach i innych owocach cytrusowych.

Uczestnicząc w syntezie kwasów nukleinowych, metabolizmu węglowodanów i lipidów, o właściwościach przeciwzapalnych i przeciwalergicznych, witamina C:

odgrywa ważną rolę w wytwarzaniu krwi

produkcji kolagenu i syntezie hormonów steroidowych

wzmacnia ściany naczyń krwionośnych

ma dobry wpływ na użyteczny stan narządów wzroku

podobnie jak Witaminy A i E zawarte w oleju z rokitnika aktywnie przyczyniają się do wzmocnienia niepodatności.

Olej rokitnikowy, mieści w swoim składzie wyjątkowo obfite ilości flawonoidów ( kwercytyny i rutyny), a także beta karotenu. Związki te działają antyoksydacyjnie (bronią komórki przed zmianami nowotworowymi). Flawonoidy wszechstronnie wpływają także na układ krwionośny,np. Wzmacniają ścianki naczyń krwionośnych.

Ze względu na obszerny zakres ergonomicznych cechy ( immunomodulowanie, gojenie się ran, działanie przeciwbakteryjne, przeciwzapalne, żółciopędne, przeciwbólowe, onkochronne itp.), olej rokitnika bogaty w naturalne przeciwutleniacze i minerały był wykorzystywany poprzez dużo stuleci w różnorodnych wykorzystaniach leczniczych i zapobiegawczych.

Korzyści z oleju rokitnika w chorobach układu pokarmowego

Przy regularnym stosowaniu wewnętrznym:

aktywuje zewnątrzwydzielniczą funkcję trzustki

ulepsza trawienie

reguluje wydzielanie soku żołądkowego

polepsza funkcję ewakuacji jelitowej

widocznie ulepsza metabolizm lipidów w wątrobie

pomaga przywrócić hepatocyty zniszczone poprzez alkohol lub toksyny, uniemożliwiając rozwojowi stłuszczenia wątroby.

ponadto olej z rokitnika ma działanie otaczające i lecznicze w przypadku erozyjno-wrzodziejących zmian błon śluzowych przełyku, żołądka i jelit oraz uniemożliwia rozwojowi procesów zapalnych w układzie pokarmowym.

W związku z powyższym działaniem olej z rokitnika jest od dawna i konwencjonalnie używany w kompleksowym leczeniu chorób, takich jak:

zapalenie przełyku

zapalenie żołądka i dwunastnicy

zapalenie żołądka o wysokiej kwasowości (nadkwaśne zapalenie żołądka)

wrzody żołądka i dwunastnicy

przewlekłe zapalenie jelita grubego

zapalenie jelit, wrzodziejące zapalenie jelita grubego

włączany do diety w celu zapobiegania kamicy żółciowej i stłuszczenia wątroby.

użycie oleju rokitnika w chorobach i urazach skóry

Bogaty w substancje, które mają działanie bakteriobójcze, przeciwzapalne i gojące się rany (witaminy A, E, C, garbniki, magnez, flawonoidy, fitosterole, jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe) olej rokitnikowy znacznie poprawia procesy nabłonka w przeróżnych chorobach skóry:

zapalenie skóry

zapalenie warg

trądzik

neurodermit

łupież albo łupież pstry

gruźlica skóry

wyprysk

ropne zapalenie skóry

czyraki

urazy skóry.

Jest produktywny w leczeniu oparzeń słonecznych i poparzeń popromiennych, odmrożeń, skaleczeń i pęknięć skóry, a także nieprzystępnych do wyleczenia ran.

Co więcej, zewnętrzne zastosowanie olejku z rokitnika gwarantuje wysoką jakość gojenia się skóry bez tworzenia się na nim szorstkich blizn lub blizn.

Olej z rokitnika jest sprawnym narzędziem w leczeniu chorób damskich narządów płciowych.

posiadający cechy przeciwzapalne i bakteriobójcze, o wyraźnym działaniu gojącym rany, olej z rokitnika jest użytkowany w ginekologii do leczenia zróżnicowanych chorób damskich narządów płciowych ( zwłaszcza pochwowych z olejem z rokitnika (w postaci tamponów zwilżonych olejem z rokitnika), używanych w leczeniu erozji szyjki macicy, zapalenia szyjki macicy zapalenie jelita grubego (w tym rzęsistki), zapalenie błony śluzowej macicy, zapalenie pochwy i urazowe uszkodzenia błony śluzowej pochwy.

użycie oleju rokitnika jako części profilaktyki i kompleksowego leczenia chorób aparatu wzrokowego.

Olej z rokitnika jest nad wyraz bogaty w substancje niezbędne do pełnego funkcjonowania narządów wzroku (wśród takich substancji są karotenoidy, witaminy E i C, witaminy B, magnez, krzem, mangan itp.).

Karotenoidy, które są częścią oleju rokitnika (które są przekształcane w witaminę A w ludzkim ciele), odgrywają ważną rolę w syntezie wizualnych pigmentów siatkówki oraz pokaźnie ograniczają ryzyko rozwoju rozmaitych chorób rogówki i błony śluzowej oka.

Witaminy z grupy B, niezbędne do prawidłowego funkcjonowania nerwu wzrokowego i siatkówki, pomagają zapobiegać zmętnieniu soczewki i odgrywają rolę w zniżaniu ciśnienia we wnętrzugałkowego.

Witamina C i flawonoidy zawarte w oleju z rokitnika pomagają poprawić krążenie krwi w przeróżnych częściach oka, ograniczają ciśnienie śródgałkowe, a w połączeniu z witaminami A i E zawartymi w oleju z rokitnika, aktywnie hamują rozwój procesów zapalnych w narządach wzroku i chronią tkanki oka przed zgubnym atakiem wolnych rodników.

Dlatego olej z rokitnika w postaci kropli lub jako część maści do oczu jest stosowany w leczeniu oparzeń i urazów oczu, zapalenia powiek, zapalenia spojówek, jaglicy, zapalenia rogówki, uszkodzenia promieniowaniem oczu.

Do zapobiegania chorobom okulistycznym, takim jak zaćma, jaskra, retinopatia cukrzycowa, zwyrodnienie plamki żółtej, regularne wewnętrzne

Jak stosować olej z rokitnika?

w sytuacji zapalenia przełyku zaleca się stosowanie oleju z rokitnika 3 razy dziennie, 1 łyżeczkę.

w przypadku zapalenia żołądka, wrzodów żołądka i dwunastnicy olej z rokitnika należy przyjmować 1 łyżeczkę 20 minut przed jedzeniem. Powinno się go przyjmować 21-28 dni.

Przy rozszerzonej kwasowości soku żołądkowego olej z rokitnika należy zmyć alkaliczną niegazowaną wodą mineralną.

w sytuacji oparzeń 1-2 stopnia, urazów skóry spowodowanych promieniowaniem, odmrożeń, odleżyn, ciężko gojących się ran, owrzodzeń troficznych, czyraków, przetok i innych urazów i chorób dermatologicznych, olej z rokitnika pipetą nakładamy na wcześniej oczyszczoną i umytą skórę, a następnie nakładamy na nią bandaż z gazy, który zmienia się co drugi dzień.

w przypadku zapalenia warg (pęknięcia w kącikach ust, zapalenie czerwonej granicy i błony śluzowej warg) smarujemy uszkodzony obszar wargi olejem z rokitnika.

W ostrym i przewlekłym zapaleniu zatok zaleca się wstrzykiwanie 5 ml sterylnego oleju rokitnika do zatoki szczękowej codziennie 2 razy dziennie.

w przypadku zapalenia migdałków, zapalenia gardła, zapalenia krtani niezbędne jest smarowanie błon śluzowych migdałków lub gardła olejem z rokitnika poprzez 7-8 dni dziennie, 2 razy dziennie i codzienne 15-minutowe inhalacje z zastosowaniem oleju z rokitnika.

w przypadku chorób dziąseł (zapalenie dziąseł, zapalenie przyzębia, choroba przyzębia) przebieg aplikacji olejem z rokitnika na dotknięte obszary dziąseł przyniesie wymierne korzyści (przy takim zastosowaniu na dotknięty obszar dziąseł nakłada się skręcone sznurki z waty na 12-15 minut, bogato nasączone olejem rokitnika).

w sytuacji hemoroidów i innych chorób proktologicznych zaleca się wprowadzenie do odbytu czopków z olejem z rokitnika (po wstępnym wypróżnieniu ) ( przebieg leczenia - 2 tygodnie).

podczas leczenia takich chorób można w dodatku stosować kompresy zewnętrzne w postaci gazy nasączonej olejem rokitnika zwyczajnego (kompresy należy nakładać co najmniej 3-4 razy dziennie, czas trwania kompresu powinien wynosić co najmniej 1 godzinę).

Zaleca się łączenie zewnętrznego wykorzystywania oleju rokitnika z jego wewnętrznym wykorzystaniem (1 łyżeczka dziennie).

użycie oleju rokitnika w kosmetologii:

Wysokie stężenie w oleju rokitnika substancji, które dobrze wpływają na kondycję skóry, paznokci i włosów, determinuje różne użycie tego przydatnego, naturalnego artykułu w kosmetologii.

Wnikając głęboko w naskórek i skórę właściwą, poprawia metabolizm i mikrokrążenie w tłuszczu podskórnym, promując odżywianie, zmiękczając skórę oraz chroni skórę przed wysuszeniem i złuszczaniem (mono- i wielonienasycone kwasy i witamina E zawarte w oleju z rokitnika bezawaryjnie bronią skórę przed utratą wody)

Przywraca skórze równowagę lipidową i kwasowo-zasadową

polepsza jędrność i elastyczność skóry, likwiduje zmarszczki starcze i mimiczne (witaminy A, C i krzem, które są częścią oleju z rokitnika, stymulują naturalną syntezę kolagenu, który odpowiada za jędrność i elastyczność skóry).

uniemożliwia przedwczesnemu starzeniu się skóry związanemu z nierównowagą hormonalną związaną z wiekiem

wydajnie i momentalnie regeneruje skórę uszkodzoną przez słońce lub oparzenia chemiczne

uniemożliwia stanom zapalnym skóry i pomaga usunąć trądzik (olej rokitnikowy jest bogaty w substancje, które działają bakteriobójczo, przeciwzapalnie i antyseptycznie na skórę)

polepsza kondycję włosów i skóry głowy (olej z rokitnika wzmacnia meszki włosowe, zapobiega wypadaniu włosów z łojotokiem, stymuluje wzrost włosów, nadając im lśnienie i jedwabistość)

Olej z rokitnika, jest stosowany zarówno w przemyśle kosmetycznym, jak i kosmetologii domowej do wzbogacania produkty do pielęgnacji skóry i włosów, a także jest używany w:

rozmaite maski i kremy do pielęgnacji skóry suchej, łuszczącej się, zgrubiałej, dojrzałej, starzejącej się, tłustej i problematycznej

Kosmetyki po opalaniu
Pomadki
Maski do pielęgnacji włosów
Produkty do aromaterapii
Olejki do masażu

Olej z rokitnika, wzbogacony witaminami i minerałami, jest produktywnym narzędziem wzmacniającym i odżywczym do rzęs i pielęgnującym łamliwe i zniszczone paznokcie.

Dziś na półkach sklepów jest mnóstwo marek tego towaru, lecz nie wszystkie posiadają rzeczywisty efekt.

Jakość i produktywność oleju z rokitnika kompletnie zależy od trzech ważnych punktów: lokalizacji krzaka, zawartości karotenoidów (głównego aktywnego składnika), a także metody ekstrakcji oleju z owoców.


Nigdy preparat o niskiej zawartości karotenoidów z miernych bezkompromisowców nie będzie miał produktywności prawdziwego oleju z rokitnika pozyskiwanego z wysokiej jakości dojrzałego rokitnika.

dokonaj zakupu w komplecie taniej

Inne produkty z rokitnikiem w ofercie

Artykuły na blogu o rokitniku

Dane oraz specyfikacja:

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2017

  • Olej rokitnikowy 100% z rokitnika syberyjskiego Aram Natura 100ml. (sklep Aram Natura)
    25,99 zł Sklep Aram Natura
    Przejdź do sklepu

W naszym rankingu znajduje się 1 promocyjnych ofert w cenie 25,99 zł.

Opinie i recenzje użytkowników

Dodaj opinie lub recenzję dla Olej rokitnikowy 100% z rokitnika syberyjskiego 100ml., KF026. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.

Produkty powiązane

Inne w kategorii Oleje, oliwy i octy

  • Bio olej sezamowy z pierwszego tłoczenia 250 ml Ölmühle solling

    Zobacz w sklepie Bio olej sezamowy z pierwszego tłoczenia 250 ml Ölmühle solling
    BIO olej sezamowy z pierwszego tłoczenia jest lekkostrawnym olejem z nieprażonych nasion sezamu. Jest odpowiedni jednocześnie do zimnych jak i ciepłych...
    29,90 zł
  • Ölmühle Solling BIO Ocet Jabłkowy Niefiltrowany 250 ml

    Zobacz w sklepie Ölmühle Solling BIO Ocet Jabłkowy Niefiltrowany 250 ml
    BIO Niefiltrowany Ocet Jabłkowy jest produkowany przez fermentowanie świeżo wyciśniętego, naturalnie niefiltrowanego soku jabłkowego. Dzięki łagodnemu...
    18,90 zł
  • Olej konopny hemp oil 100ml Info farm michał staś

    Zobacz w sklepie Olej konopny hemp oil 100ml Info farm michał staś
    Nierafinowany olej z konopi siewnych to bogate źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, aminokwasów, protein, minerałów i witamin – A, D, E i K. Olej...
    18,83 zł
  • Olej rokitnikowy 100% 100ml

    Zobacz w sklepie Olej rokitnikowy 100% 100ml
    Wysokiej jakości Olej rokitnikowy 100% to suplement diety polecany do używania jako uzupełnienie codziennej diety w karotenoidy. Preparat sprawdza się...
    42,91 zł
  • Olej rokitnikowy 100% z rokitnika syberyjskiego Aram Natura 100ml., KF026

    Zobacz w sklepie Olej rokitnikowy 100% z rokitnika syberyjskiego Aram Natura 100ml., KF026
    Olej rokitnikowy Aram Natura jest stworzony z owoców rokitnika syberyjskiego, rosnących na czystych naturalnie obszarach. Jaki wariant oleju z rokitnika...
    25,99 zł
  • Wolfberry Olej z ostropestu 250 ml

    Zobacz w sklepie Wolfberry Olej z ostropestu 250 ml
    Olej z ostropestu plamistego to naturalny olej tłoczony na zimno z nasion ostropestu plamistego Silybum marianum, o ogromnej zawartości ważnych kwasów...
    17,90 zł
  • Ocet ryżowy 1 L 1 szt

    Zobacz w sklepie Ocet ryżowy 1 L 1 szt
    elementy: woda, ryż 30 % Ocet ryżowy to produkt, bez którego trudno sobie wyobrazić kuchnię azjatycką. Jak sama nazwa wskazuje otrzymywany jest on na bazie...
    12,99 zł
  • Info farm michał staś Olej konopny nierafinowany 100ml

    Zobacz w sklepie Info farm michał staś Olej konopny nierafinowany 100ml
    Olej Konopny Nierafinowany to kosmetyk, który pielęgnuje skórę. Jest na ogół rekomendowany dla skóry z atopią, egzemą i łuszczycą. Olej konopny jest źródłem...
    18,83 zł
  • OCET BALSAMICZNY DI MODENA I.G.P. GINO TOSCHI 250ml 1 szt., OCBT2

    Zobacz w sklepie OCET BALSAMICZNY DI MODENA I.G.P. GINO TOSCHI 250ml 1 szt., OCBT2
    Ocet balsamiczny jest to wytworna kompozycja octu winnego i moszczu winogronowego, sezonowana i dojrzewająca w stosownych warunkach. Od okresu leżakowania...
    11,70 zł
  • Monari Federzoni Biały Ocet balsamiczny Aceto Balsamico Di Modena AGRO PIU DOLCE 500ml

    Zobacz w sklepie Monari Federzoni Biały Ocet balsamiczny Aceto Balsamico Di Modena AGRO PIU DOLCE 500ml
    OCET BALSAMICZNY AGRO PIU DOLCE to ocet biały, który stosujemy do przyrządzania sosów sałatkowych, marynowania warzyw, owoców, białego mięsa i ryb. Biały...
    19,90 zł
  • Menażka na olej i ocet Aps

    Zobacz w sklepie Menażka na olej i ocet Aps
    Menażka na olej i ocet 13 x 7 cm, wysokość: 34 cm, metal chromowany, ocet i olej, szklany pojemnik 500 ml, pokrywka wyprodukowany z PP, ABS, silikon, stal...
    68,76 zł
  • Czerwony ocet winny 1000ml 1 szt., CZOW1

    Zobacz w sklepie Czerwony ocet winny 1000ml 1 szt., CZOW1
    Octy z białego wina i octy z czerwonego wina to doskonała propozycja dla wszelkich ceniących dobrą kuchnię, nie tylko włoską. Niezastąpiony dodatek do...
    13,30 zł