Terra Zakros PDO Sitia charakteryzuje się niską kwasowością corocznie w granicach 0,3%.
Ma złocisto-zielony kolor o zrównoważonym słodko-gorzkim smaku i owocowym zapachu.
Owoce są zbierane w siatki i przenoszone w specjalnych pojemnikach w celu zmielenia. Po oczyszczaniu przez filtr papierowy, specjalnej analizie i kontroli jakości, jest butelkowana i pakowana, aby trafić na Twój stół.
Jesteśmy firmą rodzinną z miejscowości Zakros, położonej na wschodnim wybrzeżu Krety w regionie Sitia. Zakros to wieś znana i rozpoznawalna z specyficznej jakości oliwy stworzonej tu od czasów starożytnych. Nasz region był jednym z najważniejszych centrów handlowych i kulturalnych cywilizacji minojskiej. Drzewa i ludzie żyją tu razem ponad 3500 lat. Podążamy za rozwojem technicznym, lecz szanujemy tradycję, podchodzimy wyjątkowo rygorystycznie do każdego etapu produkcji, tak aby zachować najwyższą jakość. Po latach doświadczeń poznaliśmy dużo tajemnic „płynnego złota” z Krety. Wszyscy członkowie naszego zespołu codziennie dokładają wszelkich starań, żeby oferować Państwu artykuł wyśmienitej jakości.
Producent: Terra Zakros
atest BIO Nie
Opakowanie: puszka
Gatunek oliwek: Koroneiki
Region pochodzenia: Kreta, Lasiti, Sitia
Kwasowość: 0,22 %
Oświadczenie zdrowotne EU 432/2012 Nie
Wysoko polifenolowe (>500mg/kg) Nie
Polifenole: nie określono / brak badania
Wczesny zbiór: Nie
Oliwa niefiltrowana: Nie
Oliwa smakowa: Nie
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Oliwa PDO Sitia 3l, 1958. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.