Mąka pszenna do pizzy włoskiej charakteryzuje się wysokim poziomym zmielenia. Jest bardzo lekka dlatego wypiekane z niej ciasto jest miękkie i delikatne. Ciasto po upieczeniu w piecu staje się chrupiące na zewnątrz, a także miękkie wewnątrz. Nie nasiąka sosem pomidorowym zachowując swoją chrupkość.
Pizza przyrządzona na bazie mąki wariant 00 swym smakiem przypomina konwencjonalną pizzę włoską, która uznawana jest za oryginalną i najkorzystniejszą.
Skład: Bielmo mączne pszenicy
Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 1480 kJ
wartość energetyczna: 337 kcal
białko: 9,2 g
błonnik: 2,6 g
węglowodany: 72 g (w tym cukry: 0,2 g)
tłuszcz: 1,2 g
(w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g)
sól: 0,0 g
towar posiada gluten.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Mąka pszenna na pizzę typ 00, 5 kg - To ta. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.