Mąka orkiszowa typ 630.
Opakowanie: 1 kg.
artykuł posiada gluten.
Mąka orkiszowa powstaje z przemiału ziaren pszenicy orkisz. W zależności od stopnia przemiału można użyć ją do wypieku chleba czy naleśników. W kontraście do maki pszennej mieści więcej witamin i substancji odżywczych, będzie jej wspaniałym zamiennikiem. Jest źródłem żelaza, magnezu, witamin z gr B i nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Maka orkiszowa w zależności od stopnia przemiału wykazuje zróżnicowane atrybuty i wynajdzie zastosowanie jako składnik wielu potraw.
rodzaje: - typ 405 - najmocniej oczyszczony rodzaj maki, mieści najmniej błonnika pokarmowego. Sprawdzi się do wypieku biszkoptów a także ciasta drożdżowego
- rodzaj 650 - wyższy typ, który perfekcyjnie stanie na wysokości zadania w przygotowaniu bułek, ciast drożdżowych czy placuszków
- typ 1050 - typ z większą ilością błonnika, będzie dobra baza do wypieku lżejszego chleba, makaronu, bułek czy naleśników.
- rodzaj 1850 - najwyższy typ maki charakteryzujacy sie najwieksza ilością błonnika pokarmowego. Nadzwyczajnie spełni oczekiwania do wypieku chleba razowego czy pełnoziarnistych naleśników. Ma najwięcej wartości odżywczych w kontraście do innych typów, jednak nie nadaje sie do każdego rodzaju wypieków.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Mąka orkiszowa typ 630 1000 G. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.