Kasza manna BadaPak - jedną z głównych jej zalet bezapelacyjnie jest to, iż jest lekkostrawna. Z pośród rodzimych kasz niezaprzeczalnie gromadzi najwięcej jodu. Niebagatelny jest również poziom żelaza. Manna zawiera w dodatku wielkie ilości fosforu i miedzi, a w mniejszych ilościach także potasu, wapnia, magnezu i cynku. Poza tym jest źródłem witamin z grupy B a w szczególności witaminy B1 i B6.
Kasza manna BadaPak perfekcyjnie spełni oczekiwania jako samodzielny posiłek, jak także jako zagęszczacz czy dodatek innych dań. Z zasady stosowana jest do przygotowania zupy mlecznej, kleiku czy musu. Nadzwyczajnie komponuje się w owocami. Jest dobrym dodatkiem do pulpetów, pasztetów czy klusek. Może być jeszcze zamiennikiem bułki tartej.
Kaszę manną można ugotować na wodzie lub na mleku. Przed gotowaniem kaszy nie trzeba płukać.
Kasza manna znana w dodatku jako grysik to drobnoziarnista kaszka, bielmo mączne otrzymywane z najdrobniejszych, zmielonych ziaren pszenicy. Kaszka jest trafnie czyszczona, dzięki czemu dostajemy drobnoziarnisty miał. Ma biało-kremową barwę i słodkawy, delikatny smak.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Kasza manna 5 kg, MANNA. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.