Kasza manna BadaPak - jedną z głównych jej zalet ewidentnie jest to, że jest lekkostrawna. Z pośród rodzimych kasz bezdyskusyjnie posiada najwięcej jodu. Niebagatelny jest też poziom żelaza. Manna gromadzi w dodatku pokaźne ilości fosforu i miedzi, a w mniejszych ilościach także potasu, wapnia, magnezu i cynku. Poza tym jest źródłem witamin z grupy B a w szczególności witaminy B1 i B6.
Kasza manna BadaPak nieprzeciętnie stanie na wysokości zadania jako samodzielny posiłek, jak również jako zagęszczacz czy dodatek innych dań. Z zasady stosowana jest do przygotowania zupy mlecznej, kleiku czy musu. Rewelacyjnie komponuje się w owocami. Jest dobrym dodatkiem do pulpetów, pasztetów czy klusek. Może być także zamiennikiem bułki tartej.
Kaszę manną można ugotować na wodzie lub na mleku. Przed gotowaniem kaszy nie trzeba płukać.
Kasza manna znana na dodatek jako grysik to drobnoziarnista kaszka, bielmo mączne otrzymywane z najdrobniejszych, zmielonych ziaren pszenicy. Kaszka jest stosownie czyszczona, dzięki czemu uzyskujemy drobnoziarnisty miał. Ma biało-kremową barwę i słodkawy, delikatny smak.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Kasza manna 1 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.