Kasza gryczana jest rewelacyjnym dodatkiem do obiadu czy kolacji. Mogą ją jeść także osoby z alergią na gluten. Posiada dużo błonnika i witamin z grupy B.
Kasza gryczana palona to perfekcyjny dodatek do głównego dania obiadowego. Korzystnie komponuje się z mięsem i warzywami. Nadaje się także do przyrządzania zup i może stanowić element farszów do pierogów i krokietów. Doskonale smakuje także jako składnik gołąbków mięsnych bądź wegetariańskich.
Sposób przygotowania: Kaszę gryczaną dodać do lekko osolonej gotującej się wody. Proporcja ziaren do płynu powinna wynosić 1:2. Gotować 10-15 minut, regularnie mieszając. Po tym czasie wyłączyć ogień i pozostawić kaszę w garnku pod przykryciem na kilka minut, do wchłonięcia całej wody. W celu uzyskania pokaźniejszej sypkości, do wody można dodać łyżkę oleju.
Dla bezpieczeństwa informujemy, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające gluten.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Kasza gryczana palona 1000g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.