Wysokiej jakości czekolada w proszku - bez ulepszaczy, nienaturalnych barwników i mleka, która powstaje z selektywnie zbieranych ziaren kakaowca, poddawanych tradycyjnym procesom obróbkowym.
towar zamknięty w dużej, szczelnej puszce gwarantuje po odpowiednim przygotowaniu aksamitną konsystencję napoju i pyszny, głęboko-czekoladowy smak. Kilogramowe opakowanie jest nieprzeciętnym pomysłem i korzystnym zabezpieczeniem na długie, zimowe wieczory.
Czekoladę na gorąco poleca się przygotowywać w ekspresie ciśnieniowym z dyszy do spieniania mleka, czekoladziarce lub domowym sposobem - w filiżance.
marka Monbana narodziła się z niezwykłej znajomości w okopach I wojny światowej Louisa Guatarriego, a także Pierre-Francoisa Lardet - wówczas założyciela sławnej marki Banania. Panowie jako pasjonaci czekolady, postanowili złączyć swoje siły i stworzyć producenta, która oferowałaby wysokiej jakości produkty wytwarzane z ziaren kakaowca.
Lata 50-te były dla producenta czasem szybkiego rozwoju. Działalność związana z czekoladą zaczęła cieszyć się coraz pokaźniejszym zainteresowaniem, dzięki czemu producent błyskawicznie wyposażyła się w specjalistyczny piec do prażenia ziaren i wypuściła na rynek pierwsze produkty dietetyczne. W 2013 roku Monbana zyskała nową identyfikację graficzną, która podkreśliła jej francuskie konotacje. Nowa tożsamość nawiązuje także do tradycji i nowoczesnego podejścia i hołduje nieodłącznym wartościom jakie wyznaje firma - hojność, szczęście, kreatywność i radość.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Czekolada pitna w proszku tresor 1kg w puszce. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.