elementy: imbir (52%), cukier (47,99%), substancja konserwująca - dwutlenek siarki (0,01%)
Imbir kandyzowany BadaPak w przeciwieństwie do świeżego, przez długi czas zachowuje swoje dobroczynne atrybuty. Korzeń imbiru pokrojony w dużą kostkę został zakonserwowany w syropie cukrowym. Charakteryzuje go wyjątkowy pikantny, a także słodki zarazem posmak. Odpowiedzialne za to są olejki eteryczne (zingiberol) i substancje żywiczne (gingerol i zinferon). Dodatkowo imbir kandyzowany BadaPak jest źródłem witamin: A, E, K, C, B1, B2 oraz kwasu foliowego. Dostarcza takich minerałów jak wapń, fosfor, żelazo, potas.
Imbir kandyzowany BadaPak jest solidnie aromatyczny, lekko palący i słodki w smaku. W kuchni może być dodawany do wypieków (pierników, ciastek korzennych), konfitur i kompotów. Można go spożywać bezpośrednio. Najbardziej lubiany jednak jest rozgrzewający napój z dodatkiem imbiru, kurkumy i cytryny. Będzie aromatycznym dodatkiem do grzanego wina i piwa.
Imbir to roślina uprawna z rodziny imbirowatych. Jego łodyga rośnie na wysokość około 1m, liście są spore, a kwiaty mają barwę żółto-fioletową. Imbir wielki, włóknisty, brązowy korzeń. To właśnie on stosowany jest w celach jadalnych, kosmetycznych, a także leczniczych. Imbir uprawiany jest w głównej mierze w Azji, Indiach, Chinach, a także Malezji.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Imbir kandyzowany kostka 0.5 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.