Orzechy macadamia BadaPak to nieprzeciętne połączenie walorów smakowych z bogactwem wartości odżywczych. Ze wszystkich orzechów to właśnie te zawierają najwięcej nienasyconych kwasów tłuszczowych. Ponadto orzechy macadamia BadaPak są korzystnym źródłem żelaza, magnezu, cynku, selenu i witamin z grupy B (B1, B2, B3, B6). Zawierają dużo błonnika pokarmowego.
Orzechy macadamia BadaPak, ze względu na swój delikatny kremowy smak są wyśmienitą przekąską, polecane są przy wypiekach ciast, ciasteczek, a także do słodkich kremów. Sprawdzają się jako pyszny i zdrowy dodatek do placków, koktajli, sałatek i lodów. Orzechy macadamia posiadają bardzo twardą skorupę. Warto kupować już te obrane, gdyż sam "dziadek do orzechów" nie żeby pozbyć się łupiny.
Makadamia to wiecznie zielone drzewo rosnące na terenach Australii. Występuje kilka gatunków tego drzewa, lecz tylko dwa z nich wydają kremowe, miękkie orzechy zamknięte w zielonej skorupce. Poza Australią orzechy macadamia uprawia się w dodatku w Brazylii, Zimbabwe i w niektórych rejonach Azji.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Orzechy macadamia Kenya 0.5 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.