elementy: skórka pomarańczowa, cukier, syrop glukozowo fruktozowy, regulator kwaskowości, kwas cytrynowy, substancją konserwująca, sorbinian potasu, aromat.
Skórka pomarańczowa kandyzowana BadaPak jest źródłem cennych substancji odżywczych. Głównie jest to niedoceniana część pomarańczy, która błyskawicznie ląduje w koszu. Warto poznać jej atrybuty i korzystać z dobrodziejstw, które daje. Zawiera ona ponad 60 rodzajów flawonoidów roślinnych. Flawonoidy to silne antyoksydanty. Skórka pomarańczowa BadaPak dostarcza witaminę C, zawieraj jej choćby więcej niż sok z pomarańczy. Na dodatek skórka z pomarańczy BadaPak mieści inne cenne witaminy, minerały a także błonnik pokarmowy.
Skórka pomarańczowa kandyzowana BadaPak jest słodka i intensywnie aromatyczna. W takiej formie z zasady użytkowana jest do rozmaitych deserów, ciast i dekoracji. Można dodawać ją do herbaty oraz kawy.
Pomarańcze to smaczne, wszystkim znane cytrusy pochodzące z Chin. Uprawiane w klimacie tropikalnym i subtropikalnym głównie w Chinach, Brazylii, a także USA. Przystępne są powszechnie i uznane w każdym kraju na świecie.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Skórka pomarańczowa krojona kandyzowana 2.5 kg, SK-P1. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.