Orzechy macadamia BadaPak to wspaniałe połączenie walorów smakowych z bogactwem wartości odżywczych. Ze wszystkich orzechów to właśnie te zawierają najwięcej nienasyconych kwasów tłuszczowych. Na dodatek orzechy macadamia BadaPak są korzystnym źródłem żelaza, magnezu, cynku, selenu i witamin z grupy B (B1, B2, B3, B6). Zawierają dużo błonnika pokarmowego.
Orzechy macadamia BadaPak, ze względu na swój delikatny kremowy smak są wspaniałą przekąską, rekomendowane są przy wypiekach ciast, ciasteczek i do słodkich kremów. Sprawdzają się jako pyszny i zdrowy dodatek do placków, koktajli, sałatek i lodów. Orzechy macadamia mają wyjątkowo twardą skorupę. Warto kupować już te obrane, gdyż sam "dziadek do orzechów" nie by pozbyć się łupiny.
Makadamia to wiecznie zielone drzewo rosnące na terenach Australii. Występuje kilka gatunków tego drzewa, lecz tylko dwa z nich wydają kremowe, miękkie orzechy zamknięte w zielonej skorupce. Poza Australią orzechy macadamia uprawia się dodatkowo w Brazylii, Zimbabwe oraz w niektórych rejonach Azji.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Orzechy macadamia w łupinie, prażone, z kluczem do otwierania 1 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.