Migdały kalifornijskie non pareil
Migdały kalifornijskie non pareil BadaPak są unikatem wśród orzechów. W ich składzie znajduje się szczególnie cenna witamina E. Zawierają dużo witaminy B2 (ryboflawiny), wit. B3 (niacyny), B9 (kwasu foliowego). Migdały kalifornijskie BadaPak to prawdziwa kopalnia potasu i fosforu. Dostarczają także magnezu, wapnia, żelaza i cynku. Są źródłem prosto przyswajalnego białka. Porcja tych bakalii wzbogaca o dawkę błonnika pokarmowego.
Migdały kalifornijskie non pareil BadaPak można spożywać na ascetycznie jako zdrową przekąskę. Jeśli nie lubimy skórki, łatwo można się jej pozbyć poprzez namoczenie migdałów. Dodatkowo migdały kalifornijskie znajdą swoje zastosowanie jako dodatek do ciast, deserów, jako element śniadań, likierów i nalewek.
Migdałowiec pospolity albo zwyczajny jest drzewem, które obdarza nas nasionami o cudownych właściwościach odżywczych i zdrowotnych. Migdały, bo o nich mowa to jajowate, spłaszczone, pokryte cienką łupiną, jedne z najpopularniejszych bakalii. Ich pochodzenie związane jest z Azją. Aktualnie największe uprawy znajdziemy w USA, Afryce Północnej a także w Europie (Francja, Hiszpania, Włochy, Chorwacja)
Warto sięgnąć po pakowane migdały, ponieważ te kupowane luzem nie mają daty ważności, ponad to tracą swoje cenne właściwości a zawarte w nich kwasy tłuszczowe ulegają utlenieniu.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Migdały kalifornijskie "non pareil" 22.68 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.