Mąka migdałowa BadaPak to nic innego jak zmielone migdały. Charakteryzuje się słodkim, migdałowym smakiem. Mąka migdałowa dużo cennych wartości odżywczych, które wynikają bezpośrednio z cechy migdałów. Jest cennym źródłem koniecznych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawiera sporą dawkę witaminy E zwanej witaminą młodości, gdyż należy ona do grupy naturalnych przeciwutleniaczy. W dodatku dostarcza witaminy z grupy B. Migdały zawierają na dodatek pokaźne ilości potasu, magnezu, wapnia, a także w mniejszych ilościach żelaza i sodu, dlatego możemy je znaleźć dodatkowo w mące migdałowej.
Mąka migdałowa BadaPak jest produktem wysokiej jakości, ponieważ w swoim składzie posiada tylko mielone migdały. Mąka migdałowa z powodzeniem może zastąpić mąkę pszenną. W kuchni sprawdzi się w roli zagęszczacza zup i sosów. Z jej dodatkiem można przygotować naleśniki, placuszki, racuchy. Mąka migdałowa BadaPak może być w dodatku używana do wypieku ciast, ciasteczek, babeczek, muffinek.
Migdałowiec pospolity albo zwyczajny pochodzi z Azji, skąd rozprzestrzenił się do innych krajów. Drzewo to osiąga choćby 10m wysokości, ma białe albo różowe kwiaty a w jego owocach znajdują się pestki, które nazywamy migdałami. Migdały są spożywane bezpośrednio na sporo sposobów,też służą do produkcji oleju a także mąki.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Mąka migdałowa 5 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.