Zielona herbata odnosi się do suszu z liści herbaty chińskiej (Camellia sinensis), które zostały poddane obróbce parowej, aby zapobiec utlenianiu, zachowując w ten sposób świeży smak i wszystkie wartości odżywcze.
Zielona herbata jest spożywana na całym świecie ze względu na jej cenne cechy wynikające z wysokiego poziomu zawartych w niej przeciwutleniaczy.
Praca mózgu
Filiżanka zielonej herbaty może jednocześnie relaksować, jak i wspomagać czujność i koncentrację. Oprócz zawartości kofeiny, zielona herbata jest bogata w L-teaninę, aminokwas posiadający zdolność przekraczania bariery krew / mózg. Oba te związki działają synergistycznie, wytwarzając bardziej stabilny poziom energii, niżeli gdyby kofeina była spożywana samodzielnie.
Zielona herbata mieści także flawonoidowy galusan epigallokatechiny (EGCG), który moduluje aktywność mózgu, wspierając bardziej zrelaksowany i skupiony stan umysłu.
bogactwo antyoksydantów
Dieta bogata w przeciwutleniacze jest jedną z dróg do zdrowego, długiego życia. Antyoksydanty chronią przed wieloma czynnikami stresu środowiskowego, stwarzającego wolne rodniki w organizmie, które w procesie utleniania mogą wywoływać uszkodzenie części komórek, takich jak białka, DNA i błony komórkowe. Przeciwutleniacze to związki, które ograniczają powstawanie wolnych rodników, lub neutralizują ich działanie.
Zielona herbata znana jest z najwyższej spomiędzy wszelkich herbat zawartości przeciwutleniaczy. Te naturalne polifenole obejmują katechiny, w tym EGCG i kwas galusowy i dużo innych prawidłowych związków.
Ekstrakt z zielonej herbaty standaryzowany jest na zawartość 95% polifenoli, w tym 70% katechin i 40% EGCG.
Substancje zawarte w zielonej herbacie wpływają na: rozszerzenie poziomu energii i poczucie witalności, zdrowie dolnych dróg moczowych, pracę układu sercowo-naczyniowego, stan psychiczny i funkcje poznawcze, kontrolę wagi, zachowanie sprężystości naczyń krwionośnych, poprawny poziom cholesterolu, ochronę przed stresem oksydacyjnym, wzmocnienie układu niepodatnościowego.
STAWIAMY NA JAKOŚĆ!
Suplementy YANGO produkujemy zachowując najwyższe rygory kontroli jakości. Dbamy o stosowne stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów. Wierzymy, iż w ten sposób możemy wydajnie pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów.
Sposób użycia: 1 kapsułka 2 razy dziennie, po posiłku.
komponenty: Ekstrakt z liści zielonej herbaty (Camellia sinensis) standaryzowany na zawartość min. 95% polifenoli oraz min. 70% katechin, a także min. 40% EGCG Skład kapsułki: celuloza roślinna (wegetariańskie)
Informacja: Suplement diety nie może być użytkowany jako substytut przeróżnej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Osoby przyjmujące leki przed zastosowaniem powinny skonsultować się z lekarzem albo farmaceutą. Niewskazane śladowym dzieciom, kobietom w ciąży, a także karmiącym. wytwarzano w Unii Europejskiej. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. Z o.o. Masa netto: 35,1 g.
Informacja alergiczna:
Nie posiada skorupiaków, jaj, ryb, orzechów, soi, komponentów mlecznych, selera, gorczycy, sezamu.
wytwarzane bez zastosowania nienaturalnych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.
produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: 2020/05/19/SD/A1D37F
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Zielona herbata - 95% polifenoli - Katechiny + EGCG - 90 kaps., KF298/61. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.