Fasola Pinto Fasola Pinto BadaPak jak i pozostałe odmiany fasoli cechuje się wysoką zawartością substancji odżywczych. Jest wyśmienitym źródłem błonnika pokarmowego. Na dodatek fasola Pinto BadaPak gromadzi szerokie ilości wartościowego białka. Te urokliwe nasiona dostarczają w dodatku witaminę A, E i witaminy z grupy B – zwłaszcza B1 i B6. Prócz witamin cieszą się wyraźną zawartością elementów mineralnych. Należą do nich: miedź, fosfor, żelazo, magnez, mangan oraz potas.
Fasola Pinto BadaPak chociażby ze względu na swój specyficzny wygląd raduje się coraz większym zainteresowaniem. W smaku jest dość słodkawa i ma mączystą konsystencję. Może być dodawana do zup, gulaszy, sosów, dań duszonych, a także do dań kuchni meksykańskiej. Doskonale komponuje się z ryżem oraz wołowiną i wieprzowiną. Przed ugotowaniem nasiona należy moczyć w wodzie przez około 50 minut.
Fasola Pinto należy do roślin z rodziny bobowatych. Pochodzi z Peru, stamtąd rozprzestrzeniła się w całej Ameryce Południowej i Środkowej a także w późniejszym okresie trafiła do Europy, Azji i Afryki. Swoją nazwę zawdzięcza efektownym, beżowym ziarnom nakrapianym bordowymi cętkami.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Fasola pinto 1 kg, PINTO. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.