BIO migdały kalifornijskie BadaPak pochodzą z organicznych upraw. To towar najwyższej jakości a co za tym idzie spełniający kryteria każdego smakosza. W dodatku migdały zawierają dużo witaminy B2 (ryboflawiny), B3(niacyny), a także kwasu foliowego. W ich składzie odszukamy silny, naturalny przeciwutleniacz jakim jest witamina E. Są źródłem potrzebnych nienasyconych kwasów tłuszczowych i błonnika pokarmowego. Są zasobne w potas, fosfor, magnez i wapń. W mniejszej ilości zawierają cynk i sód.
BIO migdały kalifornijskie "carmel" BadaPak to wysoce odżywcza przekąska. Najlepiej oczywiście spożywać je bezpośrednio, każdego dnia. Mogą również być dodawane do ciast, deserów, sałatek. Można z nich zrobić mleko migdałowe, starte natomiast mogą być wykorzystane do zrobienia masy migdałowej.
Migdały kalifornijskie są owocem wieloletniego drzewa zwanego migdałowcem pospolitym lub inaczej migdałowcem zwyczajnym. Pochodzi on z Azji jednak obecnie jest już uprawiany w wielu miejscach na świecie np. W Afryce Północnej (Maroko, Tunezja), a także Europie (Hiszpania, Francja, Chorwacja).
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Bio migdały kalifornijskie "carmel" 0.5 kg. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.