Kwasy omega-3 stanowią naturalny materiał budulcowy dla organizmu. Mają duże spektrum atrybuty: wspomagają redukcję trójglicerydów, mają cechy przeciwzapalne, wpływają na lepsze funkcjonowanie błon komórkowych neuronów w mózgu, i wspomagają stosowne nawilżenie skóry.
Ponieważ organizm nie jest w stanie ich wytworzyć samodzielnie, należy je pozyskiwać z diety.
niezbędne kwasy tłuszczowe
Trzy najważniejsze typy to ALA (kwas alfa-linolenowy), DHA (kwas dokozaheksaenowy) i EPA (kwas eikozapentaenowy). ALA występuje typowo w roślinach i jest najpowszechniejszym kwasem omega-3 przystępnym w diecie.
Źródła EPA i DHA w pożywieniu są solidnie ograniczone
Kwasy te znajdują się najczęściej w tłuszczu ryb i zwierząt morskich. Przyczyniają się one do poprawnego funkcjonowania serca, natomiast sam DHA jest ponadto odpowiedzialny za poprawne funkcjonowanie mózgu i wzroku.
EPA znajduje się z zasady w produktach pochodzenia zwierzęcego, takich jak tłuste ryby i pozyskiwany z nich olej rybny. Zawierają go także niektóre mikroalgi.
DHA to najważniejszy kwas tłuszczowy omega-3 w organizmie. Jest kluczowym elementem strukturalnym mózgu, siatkówki oczu i wielu innych części ciała. Podobnie jak EPA, występuje on typowo w produktach pochodzenia zwierzęcego, takich jak tłuste ryby i olej rybny, a także mięso, jaja i nabiał ze zwierząt karmionych trawą.
Preparat Omega 3 standaryzowany jest na 35% zawartości EPA i 25% DHA.
dopełniające antyoksydanty
Witamina E jest przeciwutleniaczem, co oznacza, iż wspomaga ochronę komórek przed zniszczeniem oksydacyjnym. Ten potrzebny składnik odżywczy występuje naturalnie w wielu produktach spożywczych.
Wolne rodniki powstają w wyniku normalnych procesów organizmu. Wywołują uszkodzenia, które skracają życie twoich komórek. Witamina E jest silnym przeciwutleniaczem, który może pomóc zredukować wolne rodniki i spowolnić cykl starzenia się komórek.
STAWIAMY NA JAKOŚĆ!
Suplementy YANGO produkujemy zachowując najwyższe rygory kontroli jakości. Dbamy o odpowiednie stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów. Wierzymy, iż w ten sposób możemy produktywnie pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów.
*%RWS - rekomendowana wartość spożycia
Zalecane dawkowanie: 1 kapsułka 2 razy dziennie.
Sposób wykorzystania: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody w trakcie lub po posiłku.
składniki: olej rybi standaryzowany na zawartość 35% EPA (kwas eikozapentaenowy) i 25% DHA (kwas dokozaheksaenowy), gliceryna, D-alfa tokoferol; kapsułka: żelatyna.
Informacja: Suplement diety nie może być używany jako substytut przeróżnej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla minimalnych dzieci. Osoby przyjmujące leki przed zastosowaniem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane śladowym dzieciom, kobietom w ciąży i karmiącym. Stworzono w Unii Europejskiej. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. Z o.o. Masa netto: 42,6 g.
Informacja alergiczna:
Nie gromadzi skorupiaków, jaj, orzechów, soi, składników mlecznych, selera, gorczycy, sezamu.
wyprodukowane bez użycia nienaturalnych substancji konserwujących, zapachowych albo barwiących.
artykuł wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: GIS-ŻP-SD-4230-00843/KC/19
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Omega 3 - 500 mg - 60 kaps. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.