Zdjęcia produktu


Koncentrat na lepszą kondycję skóry (smart me) w płynie 250 ml - care (Health labs)

(kwasy omega, witamina A / płyn)
Witaminy i minerały Health labs
Dostepność na dzień 20.05.2024: w magazynie

Promocyjna oferta cenowa:

113,48 zł
Sklep Bee.pl
Przejdź do sklepu Najlepsza oferta w bazie!
Przejdź do sklepu 113,48 zł - najtaniej w bazie!

Prezentowana oferta sklepu Bee.pl jest najbardziej atrakcyjna cenowo spośród setek sklepów internetowych w naszej bazie. Przeglądaj pełny ranking cen i ofert Porównanie cen następuje w czasie rzeczywistym.

Recenzje i opinie

Opis produktu Koncentrat na lepszą kondycję skóry (smart me) w płynie...

SUPLEMENT DIETY

SmartMe ulepszona kondycja skóry
  • wsparcie zdrowia i kondycji skóry
  • ochrona przed stresem oksydacyjnym
  • wydobycie naturalnego efektowna

trafny dla wegan

Co akcentuje suplement diety SmartMe?
WYSOKA WCHŁANIALNOŚĆ

Dzięki aktywnej biologicznie formie składników o wysokiej wchłanialności, suplement diety SmartMe uzupełnia codzienną dietę w kwasy tłuszczowe Omega 3 (ALA), witaminę A, E i D.

dokument EVNOL SUPRABIO™

W suplementach Health Labs Care stosujemy system EVNol SupraBio™, który zapewnia większą absorpcję witaminy E (tokotrienoli) w trakcie doustnej suplementacji.

ZNAK JAKOŚCI V‑LABEL

Suplement diety SmartMe uzyskał pozytywną opinię i licencję V‑Label, który na rynku w Europie jest jedynym, niezależnym znakiem dla produktów wegetariańskich i wegańskich.

CZYSTY SKŁAD POTWIERDZONY BADANIAMI

W suplemencie diety SmartMe nie wyszukasz zbędnych wypełniaczy, konserwantów, barwników ani zanieczyszczeń. Potwierdzają to badania produktu przeprowadzone poprzez niezależne, akredytowane laboratorium J.S. Hamilton Poland.

AUTORSKA RECEPTURA

Skład oleju SmartMe opracowaliśmy z udziałem doświadczonych specjalistów żywienia. Dzięki ich wiedzy i pasji powstały suplementy, które spełnią wymogi najszczególniej wymagających kobiet i mężczyzn.

Musisz wiedzieć

Zalecane spożycie

5 ml dziennie (1 łyżeczka)

— po posiłku

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Zrównoważony sposób żywienia i poprawny tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplement diety nie może być używany jako substytut (zamiennik) rozmaitej diety.
elementy

Estry etylowe wyższych kwasów tłuszczowych o wysokiej zawartości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega‑3, -6, -9, aromaty (pomarańczowy, bananowy), witamina E (EVNol SupraBio™-mieszanina tokoferoli i tokotrienoli), witamina A (palmitynian retinylu), witamina D (cholekalcyferol).

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać w lodówce lub w temperaturze poniżej 5°C i spożyć w okresie 2 miesięcy.

Bioestry kwasów tłuszczowych zawarte w oleju SmartMe mogą wchodzić w reakcję z tworzywami sztucznymi i rozpuszczać niektóre z nich. Dlatego olej SmartMe należy przechowywać w oryginalnej, szklanej butelce lub innym szklanym opakowaniu.

Suplement diety powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla niepokaźnych dzieci.

Środki ostrożności

Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze komponentów. Kobiety w ciąży i matki karmiące wykorzystywanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem.

Suplement diety asygnowany dla zdrowej populacji osób dorosłych do 75 roku życia. Przed zastosowaniem wyszczególnione jest wykonanie badania 25-(OH) D we krwi oraz konsultacja wyniku badania z lekarzem albo farmaceutą.

firma

Health Labs Care Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. K. Ul. Sienkiewicza 81/3/200 15‑003 Białystok.

Poznaj składniki suplementu diety SmartMe
składniki AKTYWNE
WITAMINA E WITAMINA E (MIESZANINA TOKOFEROLI I TOKOTRIENOLI)
Pomaga bronić komórki przed starzeniem się

Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Badania pokazują, iż to tokotrienole, które nazywane są "superwitaminą E XXI wieku" wykazują dużo więcej parametry prozdrowotnych niżeli same tokoferole. Dzięki zaimplementowaniu całego spektrum witaminy E - czyli 8 związków naturalnie obecnych roślinach, jest ona bardziej wydajna.

12 mg
100% RWS*
Witamina E

Witamina E należy do związków, o których nie mówi się sporo. Ta skromna substancja reguluje pracę całego organizmu i z pewnością powinna zostać doceniona. Witamina E jest rozpuszczalna w tłuszczach, podobnie jak witaminy A, D i K. Obecnie wiemy o niej naprawdę dużo, a jej dobroczynny wpływ na organizm potwierdza prawie 45 tysięcy zebranych badań. Jak działa witamina E? Dlaczego jest dla nas konieczna?

Witamina E - charakterystyka ogólna

Witamina E to nie pojedyncza substancja, a grupa związków chemicznych. W jej skład wchodzą:

  • tokoferole - alfa-, beta-, gamma- i delta-,
  • tokotrienole - analogicznie: alfa-, beta-, gamma- i delta-.

Witamina E, podobnie jak witamina A, jest magazynowana w tkance tłuszczowej oraz wątrobie. Dzięki czemu organizm sam reguluje jej stężenie we krwi, dopasowując to do aktualnego potrzeby. Organizm pobiera witaminę E z pożywienia, wchłaniając ja w jelicie cienkim.

Witamina E - działanie

Witamina E ma szczególnie pokaźne spektrum działania w naszym organizmie i pozwala na dużo procesów w nim zachodzących.

  • Jest ważnym przeciwutleniaczem w naszym organizmie. Chroni nie tylko przed stresem oksydacyjnym,na dodatek zapobiega reakcjom utleniania nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witaminy A.
  • Wpływa na korzystną strukturę błon komórkowych, jednocześnie je broniąc.
  • Bierze udział w produkcji niektórych lipidów.
  • Ma wpływ na metabolizm (rozwój, wzrost) mięśni.
  • Podobnie jak witamina K1, ma wpływ na krzepnięcie krwi.

Źródła witaminy E

Witaminę E odnajdziemy z zasady w produktach pochodzenia roślinnego. Będą to:

  • olej z kiełków pszenicy (ok. 150 mg / 100 g),
  • pestki słonecznika (ok. 35 mg / 100 g),
  • olej z orzechów laskowych (ok. 47 mg / 100 g),
  • olej słonecznikowy (ok. 41 mg / 100 g),
  • olej migdałowy (ok. 39 mg / 100 g),
  • orzechy laskowe (ok. 15 mg / 100 g),
  • oliwa z oliwek (ok. 14,3 mg / 100 g),
  • orzechy piniowe (ok. 9,3 mg / 100 g),
  • awokado (ok. 2,1 mg / 100 g).

Tych produktów najlepiej używać w kuchni na zimno, korzystając w dodatku z ich pozostałych cennych składników, jak nienasycone kwasy tłuszczowe czy pozostałe witaminy i komponenty mineralne. Warto nie zapominać o nich w codziennej diecie i regularnie stosować je jako dodatek do dań.

Jakie jest zapotrzebowanie na witaminę E?

Zalecane dzienne spożycie witaminy E to:

  • 15 mg dziennie dla dorosłych i nastolatków powyżej 13 roku życia,
  • 15 mg dziennie dla kobiet w ciąży,
  • 19 mg dziennie dla pań karmiących,
  • 11 mg dziennie dla dzieci 9‑13 lat,
  • 7 mg dziennie dla dzieci 4‑8 lat,
  • 6 mg dziennie dla dzieci 1‑3 lat,
  • 5 mg dziennie dla dzieci 7‑12 miesięcy,
  • 4 mg dziennie dla niemowląt 0‑6 miesięcy.

Biorąc pod uwagę zawartość witaminy E w rozmaitych produktach warto uzupełniać ją właśnie z tych, które zawierają jej najwięcej. Trzeba tutajwziąć pod uwagę znikome różnice w ilościach witaminy E które zakładamy, a które realnie się w nich znajdują. Kolejną kwestią jest jej przyswajalność i ewentualne straty, które mogą wystąpić po obróbce dań.

Witamina E występuje z zasady w produktach wysokokalorycznych, o czym warto pamiętać komponując dietę.

Co jeszcze warto wiedzieć o witamina E?

Witamina E to nie tylko parametry, które zostały wymienione powyżej. Jej obszerne spektrum działania wywiera pozytywny wpływ na cały organizm.

  1. poprawia jakość skóry.
  2. Wzmacnia odporność.
  3. Wspiera zdrowie układu sercowo‑naczyniowego.
  4. Działa antyoksydacyjnie.
informacje opublikowane w celu informacyjnym i nie mogą być traktowane jako jednostkowe porady lecznicze. Zalecamy, aby przed rozpoczęciem jakiejkolwiek kuracji skonsultować się z lekarzem albo terapeutą. Wydawca nie ma intencji wchodzenia ze swymi Czytelnikami w relację lekarz – pacjent. Wydawca nie odpowiada za niezawodność, efektywność ani za poprawne korzystanie z informacji zawartych na stronie, ani za problemy zdrowotne, które mogą wystąpić na skutek omawianych terapii.
WITAMINA A WITAMINA A

Witamina A bierze udział w poprawnym funkcjonowaniu układu odpornościowego, a dodatkowo pomaga w utrzymaniu prawidłowego stanu błon śluzowych i pozytywnie wpływa na stan naszej skóry.

800 μg
100% RWS*
Witamina A

Witamina A bezsprzecznie nie należy do tych najmocniej modnych mikroelementów - o sporo częściej wspomina się o witaminie D, K czy tych z grupy B. Biorąc jednak pod uwagę jej wpływ na nasz organizm, absolutnie nie powinna być pomijana w powszednim komponowaniu diety albo suplementacji. Witamina A jest rozpuszczalna w tłuszczach i naturalnie występuje w pożywieniu. Czym precyzyjnie jest ten mikroelement i jak działa?

Witamina A - charakterystyka ogólna

Witamina A to tak naprawdę grupa rozpuszczalnych w tłuszczu związków, do których zaliczają się:

  • retinol,
  • retinal,
  • estry retinylu.

W produktach pochodzenia zwierzęcego, witamina A występuje w formie retinolu i estrów, natomiast w roślinnych jako prowitamina A - karotenoidy. Nasz organizm przetwarza formy witaminy A do retinalu i kwasu retinowego, czyli jej aktywnych form.

Z uwagi na to, iż ta witamina rozpuszcza się w tłuszczach, jest ona magazynowana w naszym organizmie w tkance tłuszczowej i (większość) w wątrobie. Tam jest przechowywana w formie estrów retinylu, które w razie potrzeby, po przekształceniu doczepiają się do odpowiednich białek i transportujących i są włączane do krwiobiegu, skąd organizm może już z nich swobodnie korzystać.

Witamina A - działanie

Witamina A uczestniczy z reguły w procesie widzenia i właśnie stąd jest zwykle kojarzona. Od lat powtarza się, by jeść marchewkę i posiadać zdrowe oczy i rzeczywiście tak jest. To nie wszystko! Witamina A ma na dodatek wpływ na wzrost, a także rozwój kości i tworzenie się poprawnego zgryzu. Osoby zainteresowane światem beauty bez dwóch zdań kojarzą witaminę A z kosmetyków - odpowiada ona za nabłonek, skórę, poprawny stan włosów i paznokci. Ta witamina ma też wpływ na funkcjonowanie nabłonka rogówki (oko), przewodu pokarmowego i układu oddechowego. Taki skromny mikroelement ma dużo pracy w naszym organizmie i bezsprzecznie powinien zostać doceniony.

Źródła witaminy A

Witaminę A można znaleźć w produktach pochodzenia zwierzęcego oraz, w formie prowitaminy, w tych pochodzenia roślinnego. Ilości podane przy produktach nie są wiążące.

Najważniejsze źródła witaminy A na 100 g:

  • tran - ilość zależna od wybranego artykułu,
  • podroby, w tym najwięcej w wątróbce - ok. 17887 IU,
  • żółtka jaj - ok. 1442 IU,
  • masło - ok. 2499 IU,
  • ser cheddar - ok. 1002 IU,
  • pstrąg - ok. 280 IU.

Źródła prowitaminy A na 100 g:

  • bataty - ok. 14187 IU,
  • marchew - ok. 16706 IU,
  • jarmuż - ok. 9990 IU,
  • szpinak - ok. 707 IU,
  • dynia - 8513 IU.

*IU oznacza jednostkę międzynarodową.

Jak widać, witaminę A w przeróżnych formach można bezproblemowo dostarczyć z pożywieniem. W tym przypadku warto zwrócić uwagę,ilość tej witaminy w zróżnicowanych produktach będzie się wahała zgodnie z rodzajem, źródłem pochodzenia czy chociażby przyrządzenia. Co więcej, ważną kwestią jest na dodatek poziom przyswojenia jej przez nasz organizm w takiej formie.

kompletowanie witaminy A z pożywieniem ma oczywiście sens, ponieważ produkty, które ją zawierają stanowią perfekcyjną podstawę do pełnowartościowej diety, bogatej w witaminy i minerały.

Witamina A - zapotrzebowanie

Zapotrzebowanie na witaminę A waha się w zależności od płci oraz wieku. Jest ono podawane w mikrogramach. Warto zaznaczyć, iż 1 µg to 40 IU.

  • Zapotrzebowanie dla mężczyzn: 900 µg
  • Zapotrzebowanie dla kobiet: 700 µg
  • Kobiety ciężarne (poniżej 19 r.ż./powyżej): 750/770 µg
  • Kobiety karmiące (poniżej 19 r.ż./powyżej): 1200/1300 µg
  • Zapotrzebowanie dla dzieci: od 400 do 900 µg

Przeliczanie potrzeby witaminy nie jest proste - naukowcy wykorzystują jednostkę RAE, czyli mikrogramy równoważnika retinolu. Różna dieta, która posiada 900 µg RAE witaminy A (w przypadku dorosłego pana), może zawierać od 3 do aż 36 tysięcy IU wit. A!

Działanie witaminy A

Działanie witaminy A jest szczególnie spore i potwierdza to prawie 35 tysięcy badań! Poniższe opisy parametry ewidentnie to potwierdzą.

  1. Wspiera kondycję skóry
  2. Działa przeciwstarzeniowo
  3. Wspiera niepodatność
  4. Wspiera zdrowie kości
W bazie informacji obejmujących artykuły z dziedziny medycyny i nauk biologicznych PubMed istnieje obecnie ok. 34 950 badań wykazujących działanie witaminy A.
12
przeanalizowanych badań
10
wskazywało widoczny statystycznie pozytywny wpływ na organizm
dane opublikowane w celu informacyjnym i nie mogą być traktowane jako jednostkowe porady lecznicze. Zalecamy, aby przed rozpoczęciem jakiejkolwiek kuracji skonsultować się z lekarzem albo terapeutą. Wydawca nie ma intencji wchodzenia ze swymi Czytelnikami w relację lekarz – pacjent. Wydawca nie odpowiada za bezusterkowość, efektywność ani za poprawne korzystanie z informacji zawartych na stronie, ani za problemy zdrowotne, które mogą wystąpić na skutek omawianych terapii.
WITAMINA D3
WITAMINA D (CHOLEKALCYFEROL)

Witamina D3 jest potrzebna do poprawnej pracy układu nerwowego, odpornościowego i mięśniowego.

25 μg
500% RWS*
Witamina D (cholekalcyferol)
Witamina zdrowych kości i nie tylko

Istnieją witaminy, których suplementacja jest niezbędna do utrzymania zdrowia i jedną z nich jest witamina D- witamina słońca. Jeszcze niedawno uważano, że ekspozycja skóry na promienie słoneczne pozwoli na wytworzenie wystarczających ilości tej witaminy, a dodatkowa suplementacja nie jest koniecznością.

Dzięki badaniom i progresywni nauki wiemy, iż opalanie się nie tylko nie zapewni nam stosownych ilości witaminy D, lecz może być groźne dla naszego zdrowia. Zbyt niski poziom tej witaminy u mieszkańców półkuli północnej to obfity problem obecnych czasów. Nadal zbyt niedużo osób ma świadomość jak kluczowa jest ta witamina dla korzystnego funkcjonowania organizmu.

Charakterystyka ogólna

Witamina D nazywana także prohormonem, jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach, która spełnia w naszym organizmie dużo kluczowych funkcji. (1) Bierze udział w gospodarce wapniowo‑fosforanowej i jest niezbędna do korzystnego funkcjonowania układu kostnego.

Jednak nie tylko ten układ wymaga stosownych ilości cholekalcyferolu, gdyż jej receptory odkryto także w sercu, mózgu, płucach, nerkach i jelitach, co sugeruje, iż reguluje pracę wszelkich układów powiązanych z tymi narządami.

w dodatku najnowsze dane sugerują, iż witamina D reguluje aktywność 3‑5% genomu i może brać udział w procesie różnicowania się komórek układu immunologicznego. (2)

Witamina D (3),(4),(5):

  • reguluje poziom wapnia w organizmie
  • wspiera dobre funkcjonowanie układu immunologicznego
  • pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów
  • ogranicza ryzyko wystąpienia chorób układu krążenia
  • wspiera pracę mięśni
Dieta bogata w witaminę D- czy taka istnieje?

Niestety naturalnie witamina D występuje w produktach spożywczych w szczególnie niewielkich ilościach. Oszacowano, iż jedynie 20% całej puli tej witaminy w naszym organizmie pochodzi z diety.

Jak wygląda zawartość witaminy D w poszczególnych grupach produktów? (6)

  • sery pleśniowe, sery dojrzewające (tylżycki, gouda), mięso (wieprzowina, wołowina), wątroba wieprzowa i wołowa, drób (indyki, kaczki, kury), ryby (dorsze, flądry), masło – poniżej 2 µg
  • mięso z kurczaka, ryby (pstrągi strumieniowe, tuńczyki), pieczarki- 2‑5 µg
  • ryby (halibuty, karpie, makrele, sole), margaryny wzbogacane- 5‑10 µg
  • ryby (śledzie, łososie, pstrągi tęczowe, węgorze)- powyżej 10 µg
Co z tym słońcem?

Uważa się,choćby osoby zamieszkujące regiony prawidłowo nasłonecznione wykazują deficyty witaminy D. W latach 80 zalecano rozszerzone przebywanie na słońcu w okresie letnim bez użytkowania filtrów ochronnych, by pozyskać witaminę D przez syntezę skórną.

Dziś jednak jesteśmy bardziej świadomi niebezpieczeństwa jakie niesie opalanie się bez zabezpieczenia, dlatego także wydłużona ekspozycja na słońce nie jest zalecana.

Zapotrzebowanie na witaminę D

Zapotrzebowanie na tę witaminę jest względnie stałe poprzez całe nasze życie. Bez względu na płeć, a także stan fizjologiczny każdego dnia musimy dostarczać sobie 15 µg cholekalcyferolu. Normy zostały ustalone przez Instytut Żywności i Żywienia na poziomie wystarczającego spożycia (AI). (7)

Decydując się na suplementację, należy sprawdzić czy dany preparat zapewnia podaż 2000 IU równych 1000% RWS (Referencyjnej Wartości Spożycia).

informacje opublikowane w celu informacyjnym i nie mogą być traktowane jako indywidualne porady lecznicze. Zalecamy, by przed rozpoczęciem jakiejkolwiek kuracji skonsultować się z lekarzem lub terapeutą. Wydawca nie ma intencji wchodzenia ze swymi Czytelnikami w relację lekarz – pacjent. Wydawca nie odpowiada za bezawaryjność, efektywność ani za poprawne korzystanie z danych zawartych na stronie, ani za problemy zdrowotne, które mogą wystąpić na skutek omawianych terapii.
PRZYPISY
1.Vitamin D and risk of cause specific death: systematic review and meta‑analysis of observational cohort and randomised intervention studies. Chowdhury R, Kunutsor S, Vitezova A, Oliver‑Williams C, Chowdhury S, Kiefte‑de‑Jong JC, Khan H, Baena CP, Prabhakaran D, Hoshen MB, Feldman BS, Pan A, Johnson L, Crowe F, Hu FB, Franco OH BMJ. 2014 Apr 1; 348():g1903.
2.Wranicz J., Szostak‑Węgierek D., Health outcomes of vitamin D. Part I. Characteristics and classic role, Rocz. Panstw. Zakl. Hig., 2014, 65, 3, 179–184.
3.Keung L., Perwad F., Vitamin D and kidney disease, Bone Rep., 2018, 9, 93–100.
4.laszko A., Kubiak G., Nowalany‑Kozielska E., Parathormon i witamina D w niewydolności serca – teoretyczny wpływ na rozwój choroby i potencjalne punkty terapii, Wiad. Lek., 2017, 71, 4, 804–811.
5.Di Somma C., Scarano E., Barrea L. I wsp., Vitamin D and Neurological Diseases: An Endocrine View, Int. J. Mol. Sci., 2017, 18, 11, 2482.
6.Lebiedzińska A., Rypina M., Czaja J., Analysis of vitamin D content in daily food rations of Polish adults, Bromat. Chem. Toksykol., 2010, 43, 3, 255–259.
7.Jarosz M., Stoś K., Przygoda B. I wsp., Witaminy [w:] Normy żywienia dla populacji Polski, [red.] M. Jarosz, Instytut Żywności i Żywienia, Warszawa, 2017, 130–202
8.Manson J.E., Cook N.R., Lee I.M. I wsp., Vitamin D supplements and prevention of cancer and cardiovascular disease, N. Engl. J. Med., 2019, 380, 1, 33–44.
tabelka części AKTYWNYCH
*RWS — Referencyjna wartość spożycia
na ogół zadawane pytania
Czy suplement diety SmartMe został przebadany?

Bezkompromisowo dbamy o jakość i bezpieczeństwo naszych produktów, dlatego wszystkie suplementy Health Labs Care zostały przebadane na występowanie pleśni, drożdży, bakterii (w tym obecność Escherichia coli, występowanie Staphylococcus aureus, występowanie Salmonella) i WWA (suma (Benzo[a]antracen, Benzo[β]fluoranten, Chryzen i Benzo[α]piren), a także Benzo[α]piren), jak jeszcze metali ciężkich (ołów, kadm, rtęć).

Badania każdej partii suplementów są wykonywane w niezależnym, certyfikowanym laboratorium J.S. Hamilton Poland, które spełnia najwyższe normy jakościowe, potwierdzone min. Poprzez Polskie Centrum Akredytacji, a także członkostwo w organizacjach krajowych i międzynarodowych, takich jak FOSFA (Federation of Oils, Seeds and Fats Associations) czy GAFTA (Grain & Feed Trade Association).

Czy SmartMe można stosować w trakcie depilacji laserowej?

w trakcie korzystania z zabiegów laserowych nie zalecamy użytkowania suplementów zawierających witaminę A takich jak SmartMe, NewMe czy GlowMe.

Czy suplement diety SmartMe mogę zespajać z innymi suplementami Health Labs Care?

Suplement diety SmartMe możesz stosować ze wszystkimi naszymi suplementami. Zwróć jednak uwagę na to, czy w Twojej diecie, a także innych suplementach, które zażywasz nie ma zbyt szerokiej ilości witaminy A i E (nadmiar tych witamin może spowodować hiperwitaminozę i związane z nią skutki uboczne, takie jak: nudności, bóle głowy, osłabienie mięśni itp.).

Jaki jest termin przydatności do spożycia suplementu diety SmartMe?

Preparat SmartMe ma 12 miesięczny termin przydatności do spożycia (dla artykułu zamkniętego), natomiast od momentu otwarcia butelki rekomendujemy spożycie w okresie 2. Miesięcy i przechowywanie w temperaturze chłodniczej.

Dlaczego suplement diety SmartMe po otwarciu powinno się przechowywać w lodówce?

Dla bezpieczeństwa artykułu tuż po jego otwarciu zalecamy trzymanie w lodówce. W produkcie przechowywanym po otwarciu w temperaturze pokojowej o mnóstwo szybciej zachodzą procesy jełczenia. Jeśli smak artykułu będzie wyczuwalnie gorzki wówczas można przypuszczać iż wartości liczby kwasowej i nadtlenkowej pokaźnie wzrosły.

Co oznacza badanie 25-(OH) D zalecane przy suplementacji NewMe i SmartMe?

Badanie polega na oznaczeniu stężenia całkowitej 25‑hydroksy witaminy D: kalcydiolu [25(OH)D] i innych hydroksylowanych pochodnych.Znajomość poziomu witaminy D jest pokaźna w diagnostyce i leczeniu krzywicy, osteomalacji i osteoporozy, a także planowaniu i kontroli suplementacji pochodnymi witaminy D. Zaleca się badanie poziomu witaminy D w celu ustalenia poziomu niedoboru.

Czy kobiety w ciąży i karmiące piersią mogą stosować suplement diety SmartMe?

Dla kobiet w ciąży i karmiących piersią powstał suplement diety LittleMe. Pamiętaj, iż z uwagi na Twoje bezpieczeństwo, przed każdą suplementacją zalecamy konsultację z lekarzem.

Dane oraz specyfikacja:

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2017

  • HealthLabs SmartMe - suplement diety 250 ml (sklep Bee.pl)
    113,48 zł Sklep Bee.pl
    Przejdź do sklepu

W naszym rankingu znajduje się 1 promocyjnych ofert w cenie 113,48 zł.

Opinie i recenzje użytkowników

Dodaj opinie lub recenzję dla Koncentrat na lepszą kondycję skóry (smart me) w płynie 250 ml - care. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.

Produkty powiązane

Inne w kategorii Witaminy i minerały