Cztery „super owoce – camu camu, acerola, aronia i jagody acai – teraz zawarte w jednym produkcie.
CAMU CAMU
Jagody te nazywane są także jako Cacari lub w języku łacińskim Myrciaria Dubia. Jagody te rosną w lasach tropikalnych Amazonii w Brazylii i Peru. Dzięki swojej czerwono – purpurowej barwie przypominają wiśnie. Wielkością przypomina dojrzałą cytrynę. W smaku są wyjątkowo kwaśne, lecz za to nad wyraz wartościowe.
zwykle owoce te zawierają w sobie przeogromną ilość witaminy „C, która jest istotnie ważna dla zdrowia naszej skóry, włosów, a także przy wspomaganiu wytrzymałości. Wynajdziemy w nich przeciwutleniacze oraz trolox, czyli rozpuszczalną w wodzie pochodną witaminy „E.
Dzięki tym składnikom CAMU CAMU może tylko wyjątkowo korzystnie wpłynąć na nasze zdrowie i samopoczucie. Owoce te wykorzystuje się przy leczeniu przeziębień i grypy. Wspomagają też pracę układu opornościowego i pokarmowego i opóźnią procesy starzenia się organizmu. Co ważniejsze dostarczają nam cennych flawonoidów, które chronią nas przed rożnymi chorobami układu sercowo-naczyniowego. Wykorzystywane są w profilaktyce nowotworowej. Mogą na dodatek zapobiec takim chorobom jak nieswoiste zapalenia jelit i reumatoidalne zapalenie stawów oraz regularne ich spożywanie przywraca witalność i stabilizację chemiczną przy funkcjonowaniu mózgu.
Wszystkim osobom zaleca się spożywanie tego egzotycznego owocu. Niezwykle rekomendowany jest sportowcom i diabetykom ze względu na ogromną zawartość błonnika jak i niską kaloryczność.
ACEROLA
Roślina ta pochodzi z wysp karaibskich i Ameryki Środkowejaktualnie uprawiana jest na dodatek w Stanach Zjednoczonych, Australii i Ameryce Południowej. Spotkać ją można jeszcze pod nazwą Wiśnia z Barbadosu i, Wiśnia z Puerto Rico. Acerola zawiera najwięcej witaminy „C, w porównaniu do innych owoców.
obecnie Acerola stosowana jest do produkcji preparatów witaminowych rekomendowanych przy przeziębieniach i infekcjach, a także chorobach przewlekłych. W medycynie konwencjonalnej owoce te były używane przy leczeniu dyzenterii, biegunki oraz chorobach wątroby.
Acerola dostarcza dodatkowo do naszego organizmu tiaminy, witaminę „A, niacynę oraz karotenoidy. Najważniejsze jest tobroni nas przed zachorowaniem na różne choroby spowodowane niedoborem witaminy „C. Wzmacnia wytrzymałość i przyjmuje się ją w przypadku zmagania się z miażdżycą ponieważ uniemożliwia sklejaniu się płytek krwi. Pomoże z problemami ze stawami gdyż wpływa na syntezę kolagenu. Na dodatek hamuje reakcje alergiczne oraz wzmacnia naszą skórę i kości.
Ponieważ owoc ten jest naturalnym antyoksydantem, usuwa z organizmu wolne rodniki, które niszczą zdrowe komórki. Dzięki karotenoidom (beta-karoten, luteiny) pozytywnie wpływa na oczy, ponieważ związki te hamują uszkodzenia wzroku spowodowane starzeniem się organizmu. Pomoże dodatkowo przy zaćmie i wspomoże widzenie po zapadnięciu zmroku.
ARONIA
To jeden z najzdrowszych owoców, który odkryto niedawno. Aronia jest bombą witaminową, gromadzi witaminę „C, na dodatek te z grupy „B (B1, B2, B6) oraz „E. Dodatkiem są komponenty mineralne, przeciwutleniacze i mikroelementy. To jedyne wspaniałe źródło witaminy PP, a jej owoce mają parametry odżywcze i antytoksyczne.
Wyciąg z aronii sprawnie reguluje nadciśnienie tętnicze, broni przed chorobami serca i uniemożliwia odkładaniu się cholesterolu w tętnicach. Zniża w dodatku stany zapalne naczyń krwionośnych. Uniemożliwia miażdżycy i działa uspokajająco i przeciwkrwotocznie. Dzięki występowaniu antyoksydantów broni organizm przed nowotworami.
używana może być w profilaktyce zróżnicowanych chorób, w tym tzw. Cywilizacyjnych. Obecność antocyjanów w aronii opóźnia procesy starzenia się organizmu, uodparnia skórę na działanie krzywdzących promieni słonecznych UV i upraszcza przemianę materii.
Aronia zawiera katechiny więc korzystnie wpływa na układ trawienny. Pomoże przy leczeniu nadciśnienia, w profilaktyce zawałów, demencji, udarów mózgu, chorób Alzheimera i Parkinsona, powiększa odporność układu immunologicznego. Terapeutyczne działanie zawdzięcza bioflawonoidom, dzięki którym „troszczy się o dobra kondycję naczyń krwionośnych. Pomóc więc może osobom ze skłonnością do powstawania żylaków. Ochroni ponadto błonę śluzowa żołądka przed zgubnym działaniem kwasu solnego i alkoholu.
Aronie, pod postacią soku, nalewki czy suplementu może kosztować każdy z nas. Owoce te łagodzą stany stresowe, uspokajają i wzmacniają organizm. Dzięki temu, że roślina ta nie wymaga oprysków, nie powinna zawierać pestycydów.
JAGODY ACAI
Ta egzotyczna jagoda pochodzi z lasów deszczowych Amazonii i atrybuty prozdrowotne i odżywcze. Dzięki czynnym związkom biologicznym ma ogromny potencjał antyoksydacyjny oraz poprawnie działa w profilaktyce chorób cywilizacyjnych, w tym chorób sercowo-naczyniowych.
Zawarte w niej fito sterydy wspomagają utrzymywanie korzystnego poziomu cholesterolu we krwi. Prawidłowy wpływ na naczynia krwionośne zawdzięcza polifenolom, a zawarte w niej składniki aktywne wspomagają regulację ciśnienia tętniczego oraz stężenia glukozy we krwi.
Zawarte w jagodach acai antocyjany wpływają na poprawne widzenie. Ulepsza się adaptacja oczu do widzenia po zmroku, ograniczony zostaje rozwój wad wzroku i polepsza się mikrokrążenie w gałkach ocznych. Dzięki właściwościom przeciwutleniającym jagody te produktywnie usuwają z organizmu wolne rodniki, które uszkadzają nasze DNA komórek i przyczyniają się do rozwoju wielu chorób i przyspieszeniu cyklu starzenia się. Związki aktywne wspomagają usuwanie toksyn z organizmu. Acai zniża stężenie glukozy oraz insuliny we krwi, a dzięki temu mogą się one utrzymywać na stabilnym poziomie.
Jagody acai zawierają w sobie witaminy A, E, a także witaminy z grupy B i elementy mineralne (magnez, żelazo, selen, wapń i 19 zróżnicowanych aminokwasów egzogennych, czyli takich, które musimy dostarczać do organizmu wraz z pożywieniem. Co najważniejsze wynajdziemy w nich związki fenolowe, fitosterole i bioflawonoidy.
Dzięki składnikom aktywnym, jagody acai:
wspomagają ochronę DNA przed uszkodzeniami
usuwają rolnych rodników
należycie wpływają na wygląd i urodę
dbają o oczy
poprawnie wpływają na procesy trawienne organizmu
utrzymują poprawny metabolizm energetyczny
poprawiają koncentrację i pamięć
utrzymują korzystne stężenie glukozy, a także insuliny we krwi
wspomagają układ opornościowy
pozytywnie wpływają na naczynia krwionośne i serce
Super C Antyoksydanty, to bogate źródło naturalnej witaminy C, która:
– chroni komórki przed stresem oksydacyjnym
– wspomaga wchłanianie żelazaantyoksydanty
– przyczynia się do zmniejszenia zmęczenia i wyczerpania
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Super c antyoksydanty (90 kaps.). Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.