Słodki nugat hiszpański wytworzony z migdałów, miodu i jaj. Twardy, typu Alicante, nieprzeciętnie chrupiący, w formie okrągłego ciasta.
Nazwa tego specjału nawiązuje do katalońskiego słowa,,tierra", oznaczającego ziemię - ze względu na wizualne podobieństwo. Od lat niezmiennie wykonany przy pomocy rzemieślniczych metod, gotowany w specjalnych garnkach rodzaju Boixetach, a także formowany w specjalnie dedykowanym temu pudełkach.
marka El Artesano to konwencjonalna wytwórnia nugatu, która słynie z całkowitej kontroli produkcji swych wyrobów. Począwszy od pozyskania głównego minimalistycznca - migdału, aż po jego kompleksowe opracowanie, gwarantuje wyśmienitą jakość i pełnię smaku tego nieszablonowego hiszpańskiego smakołyka.
Masa netto: 200g
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Turron torta okrągły tort migdałowy 200g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.