inavea™ baobab acacia to w całości naturalny i naturalny artykuł łączący baobab i akację, dwa skarby Afryki, neutralny pod względem emisji CO2. Inavea™ baobab acacia zapewnia udowodnione działanie prebiotyczne przy dawce 5g/dobę, które przyczynia się do zachowania równowagi mikroflory jelitowej, wzmacniając zdrowie układu pokarmowego i poprawiając ogólne samopoczucie.
Synergiczny preparat z Baobabem
Już od wieków jednocześnie miąższ baobabu jak i akacja były tradycyjnie spożywane ze względu na liczne właściwości odżywcze i zdrowotne.
W literaturze naukowej, cechy prebiotyczne miąższu z baobabu były jedynie sugerowane, jednak nigdy ich nie oszacowano. Badania marki Nexira, wykorzystujące model SHIME®1 po raz pierwszy wykazały działanie prebiotyczne baobabu przy dawce 10g/d, jak też synergiczny efekt prebiotyczny inavea™ baobab acacia przy dawce 5g/d.
Prebiotyczny Efekt zapewniający Równowagę Mikroflory
inavea™ baobab acacia działa jako regulator przychylny mikroflorze, który sprawnie stwarza, odbudowuje, a także utrzymuje dobrą równowagę flory jelitowej.
Nasze badanie pokazuje pokaźne i komplementarne działanie prebiotyczne inavea™ baobab acacia:
• obniżenie wartości pH, jonów amonu i BSCFA2
• zwiększenie ilości mleczanów i SCFA3.
Badanie wykazało wspomaganie wzortu ergonomicznych bakterii, w tym Bifidobacterium spp., oraz oryginalnych bakterii z rodziny Akkermansiaceae and Christensenellaceae.
Prebiotyczne działanie na komfort trawienny
KLUCZOWE właściwości
• W 100 % naturalna i interesująca mieszanka
• Subtelny smak baobabu, z lekko cierpką, orzeźwiającą owocową nutą
• Niska higroskopijność
• Wysoka zawartość błonnika*
• rewelacyjnie pobudza i wzmacnia
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Baobab miąższ owoców w proszku z błonnikiem rozpuszczalnym z akacji 0.1 kg, BAO. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.