Gin, który narodził się w 2015 roku jako efekt kolaboracji zespołu Międzynarodowego Centrum Piwowarstwa i Destylacji (International Centre for Brewing & Distilling) na Uniwersytecie Herriot Watt w Edynburgu z głównym gorzelnikiem firmy Edinburgh. Celem tej współpracy miało być nie tylko zaszczepienie świeżego spojrzenia młodych dorosłych w świat ginu, ale zarazem wprowadzenie ich w tradycyjne i wiekowe rzemiosło, darzone wyjątkowym szacunkiem w Szkocji.
London Dry Gin Seaside oferuje profil świeżej słodyczy z charakterystycznymi niuansami soli, ziół oraz czystym finiszem. Został nagrodzony potrójnym srebrem w trakcie World Spirits Competition 2020, Bartenders Brand Awards 2020, a także International Wine & Spirits Competition 2020.
Za sprawą dodatku wodorostów morszczynowych do receptury, napój zagwarantuje słodki aromat oraz podniebienie, równocześnie przynosząc tony morskiego powietrza. Zmielony bluszcz odpowiada za świeże, trawiaste tony, a pozostałe zioła wnoszą kwiatowe, mineralne wrażenia. To nieszablonowy gin, który pobudza zmysły i przenosi każdego degustatora na wybrzeże wokół Edynburga.
Najlepiej serwować go w konwencjonalnej wersji z tonikiem. Firma poleca dodanie do drinku plasterku grejpfruta, a także kilku kropel martini.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Gin edinburgh london dry seaside 43% 0,7l. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.