wyjątkowy likier, który powstaje na skutek długotrwałego macerowania oliwek w grappie. Na okres od 40 do 50 dni umieszcza się je wraz z kompozycją różnorodnych przypraw (przede wszystkim goździków, cynamonu i skórki cytrynowej) w napoju Marzadro z winogronowych wytłoków. W ten sposób powstaje pyszny profil gorzko-ziołowy, wzbogacony soczystą owocowością. Jego receptura pochodzi z okolic jeziora Garda i jest od pokoleń precyzyjnie strzeżoną tajemnicą.
Historia marki Marzadro rozpoczęła się w czasach powojennych, kiedy Sabina Marzadro postanowiła spełnić swoje obfite marzenie o posiadaniu destylarni. Swoją pasję rozwijała w oparciu o genialną grappę. Wspólnie ze znajomych kotlarzem zbudowała aparat destylacyjny, dzięki któremu mogła wykorzystywać ofiarowane przez winiarzy wytłoczyny po winogronach. Nie trzeba było mnóstwo czasu, żeby jej wytrwałość i zaangażowanie, a także pomoc brata Attillo przyczyniły się do lokalnej sławy tworzonych poprzez nich trunków. W 1975 roku marka Marzadro odważyła się na pewną rewolucję i stworzyła grappą jednoszczepową. Zyskała ona wielkie podziw wśród klientów. Podobny odbiór spotkał likier na bazie grappy, w którym umieszczano ręcznie smakowite czarne jagody z Trentino. Produkt ten zapoczątkował nową erę w rodzinnej firmie. Aktualnie zarządzona jest ona przez trzecie pokolenie Marzadro, którzy niezmiennie z tym samym zaangażowaniem tworzą trunki z włoskim rodowodem.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Likier Olia Del Garda 0,7l, 755C-548ED. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.